Vijesti

[FOTO GALERIJA] – Obilježen blagdan Svih svetih

Danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju prigodno obilježen blagdan Svih svetih.

Program obilježavanja počeo je paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na groblju Sv. Frane u Sinju.

Nakon toga svijeće i cvijeće položeni su na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u ‘Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata’ ispred zgrade Gradske uprave te ispred biste prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu.

Vijence su, uime Grada Sinja, položili predsjednik Gradskog vijeća  Grada Sinja Petar Župić, gradonačelnik Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta, a uz njih su bile i predstavnice Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinja i Cetinske krajine

Svijeće i vijence položila su i  izaslanstva  Udruge branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Ogranak Sinj, Policijske postaje Sinj, Viteškog alkarskog društva Sinj te političkih stranaka Most i HDZ.

Molitvu odrješenja na sva tri mjesta predvodio je sinjski župnik fra Antonio Mravak, a mirozov na trubi svirao  Mladen Poljak.

Delegacija Grada Sinja položila je vijence i zapalila svijeće na grobovima pokojnih gradonačelnika Ivice Glavana na groblju Svetog Roka u Udovičićima i  Nikole Tomaševića na groblju Svetoga Nikole u Brnazama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button