Vijesti

[FOTO GALERIJA] – sportska smotra katoličkih škola u RH – Sinj

U petak 21. travnja i subotu, 22. travnja, održana je Sportska smotra srednjih katoličkih škola iz Republike Hrvatske. Smotra je održana prvi put nakon dugogodišnje stanke, a na inicijativu ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti, fra Joška Kodžomana, koji je ujedno i organizator samog natjecanja. Ukupno su sudjelovala 250 natjecatelja iz 10 škola. Natjecatelji su se okušali u muškoj i ženskoj odbojci, košarci, malom nogometu te šahu, a najuspješniji su bili učenici i učenice Salezijanske klasične gimnazije s pravom javnosti iz Rijeke koji su se plasirali među prve tri ekipe u svim kategorijama.

Natjecanje u muškoj i ženskoj odbojci održano je u srednjoškolskoj dvorani u Sinju. U ženskoj kategoriji pobjedu su odnijele učenice Salezijanske klasične gimnazije s pravom javnosti iz Rijeke, dok su u muškoj slavili učenici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti iz Osijeka.

U školskoj sportskoj dvorani u Trilju održano je natjecanje u košarci na kojem su najuspješniji bili učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog Broda. Posebna zahvala ide ravnatelju osnovne škole Trilj, gospodinu Davoru Hrgoviću, za ustupanje dvorane te na domaćinstvu.

Kao najbolji u malom nogometu pokazali su se učenici Salezijanske klasične gimnazije s pravom javnosti iz Rijeke koji su odnijeli pobjedu u jakoj konkurenciji koja se natjecala u školskoj sportskoj dvorani u Hrvacama. Velika zahvala na domaćinstvu ravnateljici osnovne škole Dinka Šimunovića, gospođi Zorki Buljac.

Natjecanje u šahu održano je u maloj sportskoj dvorani u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju s pravom javnosti. Najbolji plasman ostvarila je ekipa Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog broda, dok su pojedinačno slavili Lukas Jurakić u muškoj i Sara Čuljak u ženskoj konkurenciji.

Osim navedenih, na natjecanju su sudjelovale i sljedeće škole:

Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti Zagreb, Katolička gimnazija s pravom javnosti Požega, Katolička gimnazija s pravom javnosti Virovitica, Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića Dubrovnik, Nadbiskupska klasična gimnazija don Frane Bulić Split, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. s pravom javnosti Zadar te Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti koja je ujedno bila i domaćin samog natjecanja.

Pobjednicima su medalje uručili gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta.

Više fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Povezani članci

Back to top button