TemeVijesti

[FOTO GALERIJA] – Vojvodinog prijema i Alkarskog trkališta

Danas u Sinju su gostovali predsjednik vlade RH Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković.

Prilikom posjeta svečanostima za 308. Alku predsjednik vlade RH Andrej Plenković je već tradicionalno posjetio svetište Čudotvorne Gospe Sinjske gdje ga je dočekao gvardijan Fra Marinko Vukman.

Mađarska predsjednica Katlin Novák pratit će ovogodišnju 308. Sinjsku alku, koju je pozvao predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je i ove godine pokrovitelj Alke.

Nakon toga su se svi uzvanici uputili u Alkarske dvore na Vojvodin prijem. Na ulazu su ih pozdravili alkarski vojvoda Mario Šušnjara, alkari i alkarski momci. Svečanosti uoči polaska na alkarsko trkalište nazočili su i mnogobrojni ministri u Vladi RH, saborski zastupnici, župan Blaženko Boban,  gradonačelnik Sinja Miro Bulj, predstavnici crkve i lokalni dužnosnici. Sve posjetitelje prijema pozdravio je predsjednik Viteškog Alkarskog društva Stipe Jukić koji je gostima zaželio dobrodošlicu u viteški Grad Sinj.

 Foto galerija:

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button