TemeVijesti

[FOTO GALERIJA] – Vojvodinog prijema i Alkarskog trkališta

Danas u Sinju su gostovali predsjednik vlade RH Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković.

Prilikom posjeta svečanostima za 307. Alku predsjednik vlade RH Andrej Plenković je već tradicionalno posjetio svetište Čudotvorne Gospe Sinjske gdje ga je dočekao gvardijan Fra Marinko Vukman.

Slovenski predsjednik Borut Pahor pratit će ovogodišnju 307. Sinjsku alku, kojeg je pozvao predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je i ove godine pokrovitelj Alke.

Milanović i Pahor su pogledali izložbu ‘Meštrović i Sikirica – portreti suvremenica i suvremenika’.

Nakon toga su se svi uzvanici uputili u Alkarske dvore na Vojvodin prijem. Na ulazu su ih pozdravili alkarski vojvoda Mario Šušnjara, alkari i alkarski momci. Svečanosti uoči polaska na alkarsko trkalište nazočili su i mnogobrojni ministri u Vladi RH, saborski zastupnici, župan Blaženko Boban,  gradonačelnik Sinja Miro Bulj, predstavnici crkve i lokalni dužnosnici. Sve posjetitelje prijema pozdravio je predsjednik Viteškog Alkarskog društva Stipe Jukić koji je gostima zaželio dobrodošlicu u viteški Grad Sinj.

Video i foto galerija:

 

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button