Crna kronika

[FOTO] – na sinjskom području kod 55-godišnjaka pronađena puška

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela  Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog, jučer su temeljem naloga suda izvršene pretrage dviju kuća na širem sinjskom području koje koristi spomenuti te je tom prilikom pronađena puška, 22 komada streljiva, prigušivač, bajuneta  te dijelove poluautomatske puške. Protiv 55-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Koristimo priliku građanima još jednom skrenuti pozornost na akciju „Manje oružja, manje tragedija“

Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

Povezani članci

Back to top button