Vijesti

[FOTO] – Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Sinju

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svijeće za Vukovar upaljene su kod svih javnih, kulturnih i sportskih objekata u Sinju kao i na rotorima i glavnim prometnicama.
Više od tisuću svijeća Udruga Sinjski Maligani upalila je i na SRC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić, a tijekom Mimohoda zapaljene su i bengalke.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje počelo je polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. Delegaciju Grada Sinja predvodili su zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta i predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Petar Župić koji su s predstavnicima Udruge udovica, djece i roditelja smrtno stradalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće, a vijence su položili predstavnici političkih stranaka, VAD-a i predstavnici Veteranskog centra Sinj.

Nakon toga su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana na istoimenom trgu.

Za sve poginule i umrle branitelje služena je misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Misu je predvodio gvardijan sinjskog svetišta fra Marinko Vukman uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button