Vijesti

[FOTO] – Sinj, Obilježen Prvi maj – Međunarodni praznik rada

U organizaciji Grada Sinja jutros je u Gradskom parku, kod spomenika Tri generacije, obilježen Prvi maj – Međunarodni praznik rada.

Svečanost je počela intoniranjem hrvatske himne, koju je izvela Gradska glazba Sinj, a otvorio ju je gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj:

“Sretan Vam Međunarodni praznik rada!

1886. godine su se žene i muškarci u Chicagu borile za svoja prava, a od tada slavimo ovaj dan. Dan prava radnika koja su ugrožena, a koja nisu uznapredovala. Nažalost, imamo sve manje radnika koji će se solidarno boriti za radnička prava, a na primjeru Sinja možemo vidjeti dokle su srozana. Propale su brojne tvrtke: Dalmatinka, Sadra, Ciglana , Konfekcija i mnoge druge. U to vrijeme nije bilo solidarnosti radničkih sindikata nego se stajalo na stranu političkog uništavanja. Danas smo tu gdje jesmo i svi skupa moramo raditi na radu i razvoju, moramo štiti radnika i radnička prava. Također, čestitam sv. Josipa radnika – zaštitnika hrvatskog naroda. Sve najbolje, živi, sritni i veseli mi bili”, poručio je gradonačelnik Miro Bulj koji je pozvao Sinjane na tradicionalni grah.

U Gradskom parku u Sinju na početku svečanosti okupilo se 200-tinjak građana, a 600 porcija graha koji je pripremljen za Sinjane uz gradonačelnika su dijelili: zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, djelatnici Crvenog križa i djelatnici KUS-a.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button