Vijesti

[FOTO] Tisuće vjernika na Križnom putu

https://www.gospa-sinjska.hr

Otkucajem sata na tvrđavi Kamičak u 17 sati počeo je tradicionalni Križni put Župe Gospe Sinjske i Cetinskog dekanata u petak 31. ožujka pod geslom: „Gospodine, udijeli našim obiteljima smisao za žrtvu.“ Tisuće vjernika u procesiji za križem s molitvom na usnama razmišljajući o Muci Kristovoj i njegovoj Majci Mariji, krenulo je prema Gospinom gradu. U pobožnosti su sudjelovali župnik fra Antonio Mravak i gvardijan fra Marinko Vukman koji je predmolio pobožnost Križnog puta.

Četrnaestorica župljana izmjenjivala su se u nošenju zavjetnog križa. Meditativne tekstove koji su napisani za Dan obitelji i povodom susreta sa blagopokojnim papom Benediktom XVI. u Zagrebu 5. lipnja 2011. čitale su članice Zajednice čitača crkve Gospe Sinjske. Između postaja križnog puta župnik fra Antonio je molio krunicu Božanskog milosrđa i litanije Milosrdnom Isusu za obraćenje obitelji.

Dolaskom pred spomen crkvu Majke od Milosti – Čudotvorne Gospe Sinjske na Gradu, gvardijan fra Marinko je udijelio blagoslov s križem na četiri strane svijeta. Prema tradiciji vjernici su pjesmom na mjestu gdje se dogodilo čudo po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske 1715. godine, pozdravili svoju Majku pjesmom „O Gospe Sinjska.“ Svima koji su sudjelovali u pobožnosti i organizaciji gvardijan fra Marinko je zahvalio, kazavši da je zahvalan Isusu i njegovoj Majci Mariji na prekrasnom trenutku svjedočenja žive vjere naroda Sinja i Cetinske krajine koji su pobožno u molitvi koračali za Isusom kroz 14 postaja Križnog puta.

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button