Vijesti

[FOTO] – U Sinju održan dan otvorenih vrata policije

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da se građanima i zainteresiranim kandidatima približi rad policije, te da ih se potakne da policiju izaberu za svoj životni poziv

Ministarstvo unutarnjih poslova RH za obrazovanje novih 480 policajaca raspisalo je natječaj koji je otvoren od 11. travnja do 15. kolovoza ove godine. Stoga je,  u cilju informiranja mladih (u dobnoj skupini do 28 godina života) o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2022/2023. godinu, Policijska uprava splitsko-dalmatinskoj organizirala Dane otvorenih vrata.

Ovo je jedan od načina  promoviranja poslova koje policija radi, opreme i tehnike koju koristi a za što se mladi ljudi pripremaju obrazovanjem kroz program Srednje policijske škole „Josip Jović“ koja djeluje u sklopu Policijske akademije u Zagrebu. Dan otvorenih vrata otvoren je konferencijom za medije koja je danas održana u Sinju, a na kojoj je sudjelovao Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske i Mislav Filipović Grčić, načelnik Policijske postaje Sinj.

Na platou na platou  ispred Tehničke i industrijske škole „Ruđer Bošković“ postavljeni su info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu a pri čemu su zainteresiranima predstavljeni  različiti segmenti rada i rodovi policije (temeljna, interventno specijalna policija, kriminalistička, prometna, granična, protueksplozijski odjel i prevencija), te možemo reći kako je odaziv bio odličan.

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.
Više informacija o natječaju i programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka možete pogledati  OVDJE.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button