Vijesti

[FOTO] – Uspješno održan Doručak na otvorenom za uskrsni ponedjeljak

Jučer, 10. travnja, na Uskrsni ponedjeljak, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, po peti put u našem gradu održana je manifestacija Doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak.

Događanje je upriličeno u svrhu prezentacije tradicijskih uskrsnih jela i običaja. Cilj nam je u ovo vrijeme predsezone omogućiti svim gostima uvid u našu bogatu tradiciju pripreme uskrsnih jela i u prigodne običaje te im tako približiti destinaciju koju posjećuju.

Nakon pozdravnih govora Mira Bulja, gradonačelnika grada Sinja i Monike Vrgoč, direktorice Turističke zajednice grada Sinja, blagdanski stol blagoslovio je fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Svi posjetitelji mogli su uživati u bogato pripremljenom blagdanskom stolu sastavljenom od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, kruha ispod peke, sirnica, uštipaka i prigodnih slastica. U zabavnom dijelu programa nastupile su Sinjske mažoretkinje, Mješoviti zbor grada Sinja, glazbenici Mirna Alfirević i Mislav Norac te članovi URIG-a i Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, a program je moderirao Branimir Romac.

Članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD-a Cetina te udruge Sinjski ferali i OPG-a Barba Edo brinuli su se za reprezentativan izgled i bogatu gastronomsku ponudu blagdanskog stola.

Najmlađi posjetitelji mogli su uživati u Uskrsnoj čaroliji koju su za njih i ove godine pripremili članovi udruge Sinjski ferali.

Uz već spomenute udruge i glazbenike, zahvaljujemo i Branki Marinović i Vesni Bader koje su nam pomogle s dekoracijama, djelatnicima KUS Sinj, a posebno Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i brojnim posjetiteljima.

Monika Vrgoč Direktorica Turistička zajednica grada Sinja

Foto Luka Labrović

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button