TemeVijesti

[FOTO-VIDEO] Obilježen Dan Osnovne škole Marka Marulića u Sinju

Dana 25. travnja obilježen je Dan Osnovne škole Marka Marulića u Sinju. Ova godina je jubilarna jer se slavi 45. godišnjica osnutka ove škole.

Dan škole je obilježen prezentacijom prirodoslovnih eksponata nastavnika kemije i biologije Jure Poljaka i Dijane Gulić u suradnji s učenicima, izložbom slika nastavnika Ivice Zorice, prigodnom priredbom, natjecanjem u kvizu o Marku Maruliću nastavnika Hrvatskog jezika, sportskim natjecanjem te druženjem djelatnika škole nekadašnjim i sadašnjim, a kao dodatak učenicima razredne nastave je na raspolaganju bio veliki „napuhanac“ koji se nalazio u školskoj dvorani.  Proslava je krenula sportskim natjecanjem u nogometu, atletici i školskom kvizu. Učenici  starijih razreda su igrali nogometne utakmice – smjena A protiv smjene B, a pobjedu je u tom dijelu odnijela smjena A. Paralelno, u učionici Hrvatskog jezika, odvijao se kviz o Marku Maruliću u kojoj je pobjedu odnijela učenica Anamarija Mamić, drugo mjesto je zauzela Gabriela Marić, a treće mjesto Lara Bilić.

Nakon završetka nogometne utakmice slijedilo je natjecanje u atletici. Imali smo natjecanje u nekoliko kategorija. U kategoriji 40 m 5. i 6. razreda (Ž) prvo je mjesto osvojila učenica Lara Ljubas, drugo učenica Ema Šandrić, a treće mjesto su dijelile Jelena Gusić i Iva Boko. U istoj su se kategoriji, 40 m 5. i 6. razred (M), natjecali i učenici. Prvo je mjesto osvojio učenik Matej Ćurković, drugo mjesto učenik Slaven Đapić, a treće učenik Luka Grčić. U kategoriji 40 m 7. i 8. razredi (Ž) prvo je mjesto osvojila učenica Lana Ćurković, drugo mjesto učenica Marija Bulj, a treće učenica Nina Runje. U istoj kategoriji 40 m 7. i 8. razredi (M) natjecali su se i učenici. Prvo mjesto je osvojio Romano Romac, drugo mjesto Marko Čugura, a treće Zvonimir Radović. Učenice su se natjecale i u kategoriji 500 m (Ž) gdje je prvo mjesto osvojila učenica Maja Ćurković, drugo učenica Lana Ćurković, a treće učenica Karla Kodžoman. U kategoriji 600 m (M) učenici pobjedu je odnio Marko Čugura, drugo mjesto Rosano Vučemilo, a treće mjesto je pripalo Anti Domjanoviću.

 

Zbor naše škole sa svojom voditeljicom Tonkom Maroević himnom je otvorio priredbu. Na priredbi su nastupali učenici 4. b. i 4. a. razreda s recitacijama koje su pripremili sa svojom nastavnicom Engleskog jezika Teom Grčić – Težulat, školski zbor s dvije pjesme „Sing a song for a peace“ i pjesmom „Što će biti sutra“ iz mjuzikla Jalta Jalta sa svojom voditeljicom Tonkom Maroević, učenice 4. a razreda s plesom na pjesmu „Beauty is a pain“, te 6. d razred koji je izveo pjesmu „Miss you“ s nastavnicom engleskog jezika Jasminkom Srđenović. Na kraju priredbe učenicima, koji su osvojili prva, druga i treća mjesta, nastavnici Ivica Zorica i Darija Delija uručili su prigodne medalje. Učiteljica hrvatskog jezika Jelena Maroš je organizirala izradu prigodnog video spota za 45-tu obljetnicu.

Obilježavanje Dana škole završili smo svečanim ručkom za sve djelatnike škole nekadašnje i sadašnje.

Ovim putem se još jednom zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima škole koji su pomogli da ovaj dan što veselije i svečanije prođe. Također, svima još jednom želim sretan Dan naše škole – poručio je u.z. ravnatelja Marko Križanac.

Video:

 

Foto galerija:

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button