Vijesti

[FOTOGALERIJA] – Podjela sakramenta Svete potvrde (30. travnja 2022.)

U subotu, 30 travnja krizmano je 95 mladića i djevojaka iz Glavice, Brnaza, Čitluka i Jasenskog, Karakašice i Suhača, Lučana, Radošića i dijela Sinja. Nakon ulaza u crkvu krizmatelja je u ime svih krizmanika pozdravila Lucia Slišković, iskazavši mu dobrodošlicu: „Radosni smo i sretni što ćemo po vašim rukama primiti najljepše darove – darove Duha Svetoga. Primit ćemo Božju milost, naklonost i ljubav, koja će nas ispuniti svjetlom za istinski kršćanski život – život po vjeri.“

U homiliji don Mladen je naglasio kako su krizmanici i krizmanice kroz život vođeni ljubavlju svojih roditelja, obitelji, prijatelja i Crkve, a danas će iskusiti poseban dar – ljubav Duha Svetoga, koja će ih ispuniti i nadahnuti da budu istinski svjedoci vjere i zauzeti članovi Crkve, koja ih s ljubavlju prima, ali očekuje od njih i odgovornost.

Uslijedila je obnova krsnih obećanja te podjela sv. Krizme. Na kraju misnoga slavlja župnik fra Perica Maslać zahvalio je Trojedinome Bogu za ovaj prekrasan dan. Čestitao je krizmanicima i njihovim roditeljima, potom zahvalio predvoditelju slavlja don Mladenu, svećenicima koji su pripremali krizmanike: fra Frani, fra Mladenu, fra Marku i fra Antoniu, bogoslovima, časnim sestrama i župnome zboru.

Fotogalerija:

Pročitajte više:

[FOTOGALERIJA] – Podijela sakramenta Svete potvrde (1. svibnja 2022.)

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button