Vijesti

[FOTOGALERIJA] – proslavljeno Tijelovo u Svetištu i Župi Čudotvorne Gospe Sinjske

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u četvrtak 8. lipnja, proslavljena je svetkovina Tijelova misnim slavljem i procesijom. Slavlje je predvodio župnik fra Antonio Mravak uz koncelebraciju gvardijana fra Marinka Vukmana, duhovnika sjemeništaraca i župnog vikara fra Ivana Čikare te umirovljenih svećenika fra Gabrijela Hrvatina Jurišića i fra Bože Norca-Kljaje.

Na početku misnog slavlja župnik fra Antonio je kazao: „Danas stojimo pred vjerskom tajnom Presvetog oltarskog Sakramenta ili Euharistije. Samo nas Euharistija može osposobiti za oproštenje I zajedništvo.”

Slavlje su uveličali članovi Mješovitog zbora Svetišta Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. Uz vjerni puk sinjske župe u slavlju su sudjelovali ministranti, ovogodišnji prvopričesnici i četvorica alkara i alkarskih momaka koji su u procesiji nosili baldekin.

U propovijedi fra Antonio je kazao: „Svetkovina Tijelova nas poziva da još ozbiljnije tijelom i dušom prionemo na trud oko svoga spasenja. Mi koji blagujemo Euharistiju pozvani smo primati ga kao najsvetiji dar koji nas obvezuje na svetost. Samo tako ga istinski častimo, jer on je došao da bude Tijelo našega tijela, vrelo naše svetosti i smisao našega života.”

Govoreći o tijelovskoj procesiji predvoditelj je kazao: „Danas slavimo i častimo Tijelo Kristovo koje ćemo u tijelovskoj procesiji ponijeti ulicama našega grada. Ovim svečanim slavljem izričemo žarku želju i molitvu neka Krist dođe i ostane u našem Gradu, u srcima i obiteljima našim.”

Nakon misnog slavlja održana je tijelovska procesija s Presvetim oltarskim sakramentom ulicama Sinja. Prema tradiciji na 3 mjesta: vrh Alkarskog trkališta, kod Petrovca i kod Kvartira održana je molitva i blagoslov s Presvetim oltarskim sakramentom. Zadnja postaja molitve održana je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Meditativne tekstove i molitve pripremio je fra Stipe Šušnjara, a tekstove su čitali mladi župljani.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button