Vijesti

[FOTOGALERIJA] – Vazmeno bdjenje u crkvi Gospe Sinjske

Od starine Vazmena bdijenje je posebno slavlje za sve one koji su prihvatili Krista. Slavlje smo započeli u subotu, 16. travnja 2022. U 20 sati, ispred crkve gdje je gori oganj koji smo blagoslovili. Na tom ognju smo zapalili Uskrsnu svijeću, koja je simbol Krista koji je svjetlo svijeta.

Fra Ante Krešo Samardžić unio je Uskrsnu svijeću i zapjevao na ulazu u crkvu: Svjetlo Kristovo, a vjernici su odgovorili: Bogu hvala. Kada je procesija sa ministrantima i svećenicima došla pred oltar Uskrsnu svijeću je pokadio fra Perica Maslać, župnik. Potom je fra Ante Krešo otpjevao hvalospjev Uskrsnoj svijeći.

Nakon pjevanja Pohvala uslijedila je Služba riječi. Framaši su čitali čitanja nakon kojih je zbor pjevao pripjevni psalam, a potom je fra Perica  predvodio Molitvu.

Nakon što se zapjevala “Slava” ponovno su zazvonila crkvena zvona i zapalile su se svijeće na oltaru. Izvještaj iz evanđelja po Luki o Isusovu uskrsnuću navjestio je fra Ante Čovo, gvardijan. Župnik je u homiliji naglasio da poput žena i učenika iz evanđelja svi trebamo krenuti potražiti Isusa da on odagna od nas svako zlo, grijeh i bolest i osnaži nas na život u vjeri u uskrsnuće.

Poslije homilije slijedila je Krsna služba. Svi smo obnovili svoja krsna obećanja. Zbor je za vrijeme škropljenja vodom otpjevao “Spase svijeta”. Uslijedila je euharistijska služba. Na kraju slavlja župnik je vjernicima čestitao Uskrs i blagoslovio Uskrsna jela.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button