Vijesti

Franjevačka klasična gimnazija domaćin sportske školske smotre katoličkih škola

 

Sve manifestacije katoličkih škola u Republici Hrvatskoj pa i ove sportske odvijaju se pod pokroviteljstvom Nacionalnog ureda za katoličke škole pri HBK-a.

Uz školu domaćina, na smotri će sudjelovati i Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti iz Zagreba, Katolička gimnazija s pravom javnosti iz Požege, Katolička gimnazija s pravom javnosti iz Virovitice, Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog Broda, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti iz Osijeka, Nadbiskupijska klasična gimnazija don Frane Bulića iz Splita, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. s pravom javnosti iz Zadra, Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti iz Rijeke te Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića s pravom javnosti iz Dubrovnika.

Učenici sportaši natjecat će se u četiri sportske discipline: košarka, odbojka, futsal/mali nogomet i šah u miješanim kategorijama. Košarkaške utakmice igrat će se u školskoj sportskoj dvorani u Trilju, odbojkaške u srednjoškolskoj dvorani u Sinju, malonogometne u školskoj sportskoj dvorani u Hrvacama, a nadmetanje u šahu u maloj sportskoj dvorani u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji. Očekuje se dolazak oko 250 učenika u pratnji mentora.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button