Vijesti

Frano Ivković slavodobitnik 304. Alke (Foto)

Alkar Frano Ivković slavodobitnik je natjecanja za 304. Sinjsku alku. Do pobjede je Ivković došao s ukupno pogođenih sedam punata, što je bilo i više nego dovoljno da bez pripetavanja u vitrinu pospremi po drugi put ovaj najvrjedniji alkarski trofej.

Nije počelo dobro tijekom prve trke i alkari su postigli samo 13 punata, bez i jedne sride i uz sedam alkara koji su promašili.

Frano Talaja je nakon druge trtke imao pet punata, a trojica alkara u treću su trku ušla s četiri punta, tada u trećoj trci nastupa sa sridom Frano Ivković i postiže ukupno sedam punata. Ivo Zorica i Frano Talaja imali su priliku koju su propustili i Frano Ivković je postao slavodobitnikom 304. Sinjske Alke.

Frano Ivković rođen je 1984. godine, živi u Brnazama i zaposlen je kao voditelj jahanja i potkivač konja u Alkarskoj ergeli. Kao alkar u pratnji barjaka debitirao je 2006. godine, a kao kopljanik je debitirao 2013. godine. Frano Ivković je postao i slavodobitnikom jubilarne 300. Alke.

U tradicionalnom obraćanju vojvoda Boško Ramljak je zahvalio svim sudionicima VRO OLUJA, među kojima je bilo i puno Sinjana. Pozdravljajući poimenice visoke uzvanike, Ramljak je posebna priznanja dao premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Republike i vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga Kolindi Grabar Kitarović.

Slavodobitnika Alke Viteško alkarsko društvo nagradilo je sa slavodobitničkim plamencem hrvatske trobojnice, zlatnom plaketom alke i novčanim iznosom od 40 tisuća kuna. Pokroviteljica Alke, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, slavodobitnika je nagradila sa zlatnim prstenom s hrvatskim grbom i sabljom. Njegova momka, Marija Blajića, Viteško alkarsko društvo je nagradilo zlatnom plaketom alke, dok ga je Predsjednica darivala srebrnim prstenom s hrvatskim grbom i jataganom.

Foto galerija:

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button