Kultura

Galerija Sikirica, 27.8.2019. (utorak) – Koncert „Kvartet Lunimae“ u 20:00 h

Kulturno umjetničko središte Sinj nastavlja s programom glazbenih gostovanja u Galeriji Sikirica. Sutra, s početkom u 20 sati, u Galeriji će nastupiti kvartet Lunimae koji okuplja mlade, talentirane saksofoniste. U nastupu jednog od njih, Sinjanina Luke Norca, uživali smo već prošlo ljeto, također u Galeriji Sikirica. Kvartet Lunimae osnovan je 2017. godine i okuplja četvero talentiranih studenata saksofona s Muzičke akademije u Zagrebu – Luku Norca (sopran saksofon), Nikolu Smetka (alt saksofon), Mariju Vukšić (tenor saksofon) i Anu Kovačić (bariton saksofon). Osim talenta, iza svih članova kvarteta stoje godine marljivog rada i usavršavanja kod svjetski poznatih saksofonista kao što su to Arno Bornkamp, Jean-Yves Fourmeau, Lars Mlekusch, Michael Krenn, Gordan Tudor, Goran Jurković i Nikola Fabijanić. Dobitnici su brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

U siječnju ove godine nastupili su kao solisti uz orkestar Zagrebačke filharmonije, a u ožujku osvajaju prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu. Trenutno se pripremaju za eminentno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u kategoriji za komorne sastave koje će se održati u listopadu ove godine u Zagrebu.

Kvartet trenutno djeluje pod vodstvom profesora Saše Nestorovića, a pored klasičnog repertoara, izvode i aranžmane skladbi različitih glazbenih stilova.

 

Program koncerta:

Gaetano Di Bacco – Rossini per quatro

Gabriel Pierné – Introduction et Variations za kvartet saksofona

W.A. Mozart – Gudački kvartet br.19 u C-duru, “Dissonant”, K. 465

  • I. Adagio – Allegro

  • II. Andante cantabile

  1. Gerswin – Selection from Porgy and Bess (arr. Bill Holcombe)

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close