Vijesti

Gari Kasparov na Piketu

Danas je na sinjski aerodrom sletio Gari Kasparov, legendarni svjetski prvak u šahu i osvjedočeni prijatelj Hrvatske. Nakon što je izašao iz helikoptera koji ga je dovezao na Piket, Kasparov je u hladovini piketskih topola odigrao otprije ugovorenu partiju šaha sa Nediljkom Ivačićem, pilotom iz Aerokluba Sinj. Jasno da je partija kratko trajala, toliko da je Gari odigrao „s nogu“ i vrlo brzo matirao svog „protivnika“. Inače, Kasparov je rođen u Bakuu (Azerbajdžan) a 1985. postao je najmlađi šahovski prvak svijeta sa 22 godine pobijedivši Anatolija Karpova. Od 2014. godine Kasparov ima i hrvatsko državljanstvo i često boravi u svojoj kući u Podstrani.

„Drago nam je da na naš aerodrom dolaze ovakve svjetske veličine kao što je Gari Kasparov. Između ostalih, tu su dolazili generali Gotovina i Krstičević, nogometni reprezentativac Perišić, braća Sinkovići, premijeri i predsjednici RH, evo ove godine predsjednik Zoran Milanović bio je tri puta. Dogodine, kad se planira da RH uđe u Schengenski prostor ovakvih i sličnih dolazaka biti će mnogostruko više a što bi otvorilo određene mogućnosti po pitanju promidžbe našeg grada i cijelog kraja“, kažu iz Aerokluba Sinj koji je dugogodišnji operator aerodroma Sinj.

Povezani članci

9 Komentara

 1. za šaku eura prodat ćete zdravlje i mir sviju u okolici aerodroma.
  ogradili ste ga žicom a sad slijedi komercijalizacija

  23
  6
 2. Ni po čemu tu ne smije biti ozbiljni aerodrom, tu na rubu grada, samo ce nastupiti ekocid i raseljavanje. Kolovođe komercijalizacije i njihova dica ne žive uz Piket.

  11
  2
 3. Aerodrom i aeroklub Sinj postali su pozitivna prepoznatljivost naseg kraja u zrakoplovnim krugovima, kako u RH tako i u Europi. Već niz godina stvaraju dodatnu vrijednost a što mnogima nije drago. Stvorili su uvjete za uspjesno djelovanje a za dalje i bolje treba se uključit lokalna vlast i turistički djelatnici.

  7
  11
 4. Let 3, jeli tu dodatnu vrijednost vraćaju zajednici koju pate, ili trpaju eure na crno u džepove? Nije lud mali Mujo.

  8
  3
 5. Tedi, od njihovog volontiranja mnogi u gradu imaju korist (boss, hotel, fantazija, pinjur, taksisti…) a ti svoje zločeste tvrdnje dokazi a mozes i prijaviti poreznoj upravi.

  4
  5
 6. Let 3, dabogda te liti u zoru svako jutro budili avioni ka nas oko Piketa.

  11
 7. A je vas žulja aeroklub i aerodrom, oboje posloženo po zakonima, stručno i transparentno. Vi sitne duše kokošarskog mentaliteta ne možete im ništa naudit pa pjenite na svaku objavu o hvale vrijednim događanjima koje oni provode. Oni su tu od 1927 i bit će dovijeka jer su jaki, pošteni, stručni i imaju muda izborit se za svoje legitimne interese.

  6
  8
 8. Tako su po Imotskoj okolici prodavali priču da će vjetroparkovi donit prosperitet, a donili su samo buku, muku i nervozu. Sad se prodaje priča za aerodromom Sinj, nih par trpa a stotine/tisuće ljudi grinta. Ali nije ovo ništa, ako naprave šta su zacrtali, ajme.

  7
  1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button