Vijesti

GDCK Sinj organizirana svečanost za jubilarne darivatelje

U susretu Dan dobrovoljnih davatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziralo je svečanost za jubilarne darivatelje od 35, 50 i 75 doza dragocjene tekućine.

Unatoč zahtjevnim vremenima i okolnostima pravo na sigurnu krv u našoj zemlji omogućeno je svakom pojedincu i zajednici.U svijetu je to privilegija rijetkih zemalja, a mi se sa ponosom nalazimo među njima.Predsjednik Skupštine GDCK Sinj g. Ante Omrčen je biranim riječima istaknuo humanost, plemenitost i bezgraničnu ljubav prema darivateljima koji pristupaju nesebično dajući svoju krv i time spašavaju mnoge živote.To je i rezultat redovitog odaziva dobrovoljnih darivatelja i pomoći organiziranih timova našeg društva Crvenog križa i transfuzijske službe.
Tako je naše društvo u ovoj godini već nagradilo 207 osoba po broju davanja 10,20,30,40.Po broju doza krvi smo u samom vrhu darivatelja u našoj županiji.S ponosom ističemo da svake godine broj naših darivatelja raste čime se cijeni plemenitost tih osoba kojima ovom prigodom od srca čestitamo.

Tako smo u subotu iz ruku predsjednika skupštine društva gospodina Ante Omrčena i ravnatelja g. Ante Zorice dali priznanje Hrvatskog crvenog križa za ovu godinu nagrađeni odličjima, plaketama i prigodnim poklonima: Gospođa. Sonja Bilandžić za 35 davanja krvi, Gospodin. Pero Erceg, Ivan Gusić, Stipe Jerkan i Dražan Poljak za 50 darivanja, te Gospodin, Ivan Mandac, Marko Pletikosić i Nikica Vuković za 75 darivanja krvi.

Na kraju izražavamo veliku zahvalu svim dragovoljnim darivateljima krv, hvala im za njihove humane geste i plemenite čini i čestitamo im njihov dan.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button