Vijesti

GDCK Sinj – zahvalnost za prikupljanje humanitarne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj započelo je sa prvim danima rata u Ukrajini sa prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za  raseljene osobe iz te prijateljskle države. Paketi humanitarne pomoći namijenjeni su prvenstveno Ukrajincima na području Republike Hrvatske, a naše gradsko društvo  skrbi za one koji se nalaze na prostoru cetinskog kraja.

Hrvatski Crveni križ definirao je sadržaj paketa materijalne humanitarne pomoći i predviđeno okvirno trajanju paketa prema broju osoba koje ga primaju. Sadržaj navedenih paketa definiran je  po Pravilniku o materijalnoj humanitarnoj pomoći Hrvatskog Crvenog križa, a dodatno je nadopunjen  iskazanim potrebama na terenu.
Prikupljanjem osnovnih  prehrambenih i higijenske potrepštine kreiramo pakete hrane i higijene za odrasle kao i pakete za djecu, ističe ravnatelj GDCK Sinj Ante Zorica. Oduševljeni smo pokrenutom akcijom na prostoru Grada Sinja i odzivom niza pojedinaca, udruga, poduzetnika a ponajviše angažmanom djece iz vrtića „Bili cvitak“ , te djece iz triju  osnovnih škola. Naravno zasluge idu i njihovim roditeljima na iskazanoj solidarnosti i humanosti prema onima čija domovina trpi bestijalno razaranje i uništavanje u nepravednom ratu. Na našem prostoru je već smješten znatan broj Ukrajinaca te prenosimo i njihovu zahvalnost za pomoć i brigu žiteljima cetinskog kraja.

Ova je akcija dokaz velikog srca naših građana kojima ovom prigodom još jednom zahvaljujemo i

želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button