Sport

Gimnastika: Ante Jadrijević-Cvrlje zlatni, seniorke ekipno prve

U organizaciji Gimnastičkog kluba “Marjan” iz Splita, 16. lipnja 2019. godine održano je II. Kolo Regije Jug u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Na natjecanju je nastupilo 10 klubova iz Regije i preko 400 natjecatelja. Naš klub predstavljalo je 18 natjecatelja u 5 kategorija.

Odličan uspjeh u muškoj sportskoj gimnastici postigao je Ante Jadrijević-Cvrlje koji je u konkurenciji kadeta osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju u pojedinačnom nastupu na šest sprava ( ruče, karike, konj s hvataljkama, preča, tlo i preskok ).

Najmlađa kategorija, mlađe kadetkinja (2012. godište i mlađe) Ena Krstić, Gabrijela Poljak, Petra Mravak nažalost nisu imale ekipu. Najbolji pojedinačni nastup imala je Ena Krstić.  

Ekipu kadetkinja (2010. i 2011. godište), predstavljale su Marta Alebić, Ema Kotarac,Iva Boko, Monika Norac-Kevo, Lana Prološčić. One su imale nastup u najjačoj konkurenciji 9 ekipa. Najzapaženiji pojedinačni nastup imala je Monika Norac-Kevo.

Ekipa mlađih juniorki (od 2007. do 2009. godišta) ekipno je djelila 4.mjesto s G.K. “Dišpet” Šibenik. Njihov nastup bio je izvrstan s obzirom da im je ovo prvi nastup u ovoj kategoriji (večina djevojčica su ulazno godište i mlađe). Pojedinačno najbolji nastup imala je Tanja Barbić (12.mj.) Za ekipu su još nastupile Michela Maroš, Iva NoracKljajo, Mia Maroš, Tina Krstić i  Ida Gaurina.

Ekipa seniorki ekipno je zauzela prvo mjesto ispred Gimnastičkog kluba Salto iz Solina, dok je pojedinačnu medalju (srebrnu) uzela Iva Boko, iza zlatne Ana Šangut iz Gimnastičkoga klub Salto. Za ekipu su još nastupile Hana Kalinić i Ivona Radman.

Ekipe su vodili treneri: Radmila Kitanović KrstićIvan Vučković i Boris Galić.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button