Sport

Gimnastika: sinjani na III. Salona kupu

Dana 10.3.2019.godine održan je III. Salona Kup u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog kluba GymSolin iz Solina na kojem je nastupilo preko 160 natjecatelja. Gimnastički klub Sinj nastupio je sa rekordnih 70 natjecatelja u dobi od 5 do 14 godina u 10 kategorija natjecanja koji su ostvarili odlične rezultate.
Prvi turnus obuhvatio je najstarije i najmlađe natjecatelje.
Kod predškolaca prvo mjesto i zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Ena Krstić, dok su predškolci u ekipnom poretku zauzeli prvo mjesto ispred GymSolina. Za predškolce nastupili su još Gabriela Poljak, Petra Koprčina, Martina Bilođerić, Magdalena Laštre i Petra Mravak.

U Konkurenciji 5-8 razreda nastupile su dvije ekipe iz Sinja, pojedinačne medalje osvojile su Lisa Vučković 8 razred, drugo mjesto i srebrna medalja, Karla Mandac 8 razred, treće mjesto i brončana medalja, Ivona Hrgović 7 razred, drugo mjesto i srebrna medalja, Lea Vučković 6 razred prvo mjesto i zlatna medalja i Marta Glavan 6 razred treće mjesto i brončana medalja.
Prva ekipa uz gore navedene nastupile su još i: Anja Piplica, Mia Krajina i Gabriela Buljan koje ekipno zauzele drugo mjesto iza Gimnastičkog kluba Split.
Naša druga ekipa u ovoj kategoriji ( Mali Maria Vuković, Petra Ćugura, Karmen Bilić, Mariana Gulić, Kristina Tenžera, Lana Tomašević i Hana Ivković zauzela je četvrto mjesto.

Kod muških predškolaca prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Dario Bilođerić, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Marino Vuko, dok je brončanu medalju osvojio Roko Marasović.
Ekipa predškolaca zauzela je ekipno prvo mjesto. Nastupili su još: Filip Klarić, Nikola Svalina i Boris Rosandić.

Kod prvašića drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Luka Vučak, treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Marko Vuković dok je četvrto mjesto osvojio Leonardo Marasović.
Ekipa prvog razreda osvojila je ekipno prvo mjesto.

Kod drugog razreda, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Antonio Dević, treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Andrej Galić dok je četvrto mjesto osvojio Jan Gašpar.
Ekipa drugog razreda osvojila je ekipno prvo mjesto.

Kod trećih i viših razreda prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Ivan Marić, drugo mjesto i srebrnj medalju osvojio je Dujo Hrgović, treće mjesto i brončanu medalju osvojio je Marin Kodžoman dok je četvrto mjesto osvojio leo Saratlija.
Ekipa trećeg razreda i starijih osvojila je ekipno prvo mjesto.

Drugi turnus natjecanja obuhvatio je prve i druge razrede.
Ekipno drugo mjesto iza GymSolina i ispred GK Splita u konkurenciji prvih razreda zauzele su: Lana Klarić Kukuz, Iva Radman Livaja, Maria Grčić, Sara Jelinčić, Andrijana Smoljo i Petra Ivković.

Ekipno drugo mjesto iza GK Splita i ispred GK Dišpet-Šibenik u konkurenciji drugih razreda zauzele su: Lana Jurić, Nassia Gaurina, Nilla Poljak, Marina Jadrijević Tomas, Anja Munivrana, Sara Bilić i Ema Šušnjara.

Treći turnus natjecanja obuhvatio je treće i četvrte razrede.
Ekipno četvrto mjesto u konkurenciji trećih razreda sa zaostatkom od 1.40 bodova od ukupnih 211.40 zauzele su: Karla Kodžoman, Leonarda Murat, Ani Perić i Manuela Titlić.

U konkurenciji četvrtih razreda GK Sinj je nastupio sa dvije ekipe.
Postolje je pripalo našoj ekipi, pojedinačno Ivana Vugdelija osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Kaja Svalina, treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Marisa Radić.
Ekipno prvo mjesto zauzela je prva ekipa ( Nara Romac, Maja Tadić, Ivana Tomašević i Ema Kundid).
Druga naša ekipa u ovoj konkurenciji sa 1.25 bodova zaostatka od ukupnih 216.50
zauzela je četvrto mjesto ( Ana Dukić, Ana Malovan, Nina Barać, Ivana Bugarin, Laura Mandac, Nina Prelas, Sara Dević i Dalia Krajina )

Ekipe su vodili treneri: Radmila Kitanović Krstić, Ivan Vučković, Boris Galić i Josip Malbaša. GK Sinj je imao na ovom natjecanju i Nacionalnu sutkinju Andreu Samardžić.

Povezani članci

Back to top button