Vijesti

Gimnazijalci prigodnim programom proslavili kraj školske godine

Učenici Opće gimnazije Dinka Šimunovića su prigodnim programom proslavili kraj školske godine. U sjajnom dramsko-humorističnom osvrtu dramske sekcije učenici su se osvrnuli na godinu koja ostaje za njima. U opuštenoj atmosferi i uz puno pjesme i smijeha podjednako su se zabavili i učenici i profesori.

Krunu završetka školske godine predstavljala je i završnica grafitiranja zida ispred škole na čijem su oslikavanju učenici marljivo radili već tjednima. Naravno, pod budnim okom mentora, strip i grafiti majstora, Ivana Svaguše Svagija. U suradnji sa stručnim timom Galerije Sikirica učenici su prije samog praktičnog dijela odslušali sjajna predavanja Dragane Modrić i Anđele Galić o povijesti i prošlosti Sinja – našoj reri, Dalmatinki, javnim spomenicima, urbanoj kulturi itd., a potom su dali oduška svojoj kreativnosti i prionuli na rad.

Rezultat je jedinstvena interpretacija grada Sinja na način na koji ga vide i doživljavaju njihove oči i srca. Zadovoljstvo zajedničkim umjetničkim djelom izrazili su i profesori, ali i susjedi i prolaznici, što je pravi dokaz da su učenici majstorski odradili svoj posao.

Povezani članci

Back to top button