Kultura

Glazbene večeri na utvrdi Kamičak – 19. kolovoza (petak)

Kamičak, tvrđavica deminutivnog imena, ali beskrajnog potencijala, nedavno je zasjala novim sjajem zahvaljujući obnovi u sklopu projekta Sinj u sridu.
Prije 310 godina sagrađen, neveliki bastion zvjezdolika tlocrta bijaše tada promatračnica s kulom i satom, još i danas u potpunosti funkcionalnim. Zvono, izliveno u jednoj od najpoznatijih ljevaonica Colbachini u pokrajini Veneto u Italiji, nepogrešivo kazuje vrijeme usprkos stoljećima.
Autentična i jedinstvena pozornica pod vedrim nebom idealna je kulisa za koncerte koje vrlo uspješno niz godina organizira sinjska Turistička zajednica. Pomalo zanemareni žanrovi tradicijske, klasične i jazz glazbe u alkarskom gradu iznimno su dobro prihvaćeni. Na Kamičku su dosad nastupili Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Renar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“, jedinstveni samoborski udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, etno glazbenica Dunja Knebl sa sastavom Kololira i etno sastav Veja, Nocturnal4 i Ratko Zjača, ZZ Quartet, trio Ex Ponto, trio Ventus, Željko Brodarić – Jappa i quartet Papandopulo. Svi su nastupi izazvali pravo oduševljenje, a ambijent stare utvrde pod zvijezdama pokazao se, baš sinjski, kao pogodak u sridu.
Ove godine očekuje nas izvanredan program: 19. kolovoza 2022. s početkom u 21:00 sati i završetkom u 23:45 sata Sinjanima i gostima najbolje od klasične i jazz glazbe predstavit će trio Sudar Percussion i Black Coffee.
Glazbene večeri se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije!
Ulaz je besplatan i veselimo se Vašem dolasku!

Fotografije autora: Ivana Pavičić, Željko Zrnčić i Nikola Belančić

Glazba može promijeniti svijet.– L. van Beethoven
Kad riječi iznevjere, glazba progovara. – H. C. Andersen
Glazba mi pruža najviše radosti u životu. – Albert Einstein

Monika Vrgoč Direktorica Turističkog ureda,Turistička zajednica grada Sinja

Povezani članci

Back to top button