Vijesti

Glazbeno-pjesničko-kulinarska večer – Sinj slavi frankofoniju

Ožujak je mjesec u kojem se diljem svijeta slavi francuski jezik i kultura.

Ove godine i naš grad se uključio u tu svjetsku manifestaciju na inicijativu profesorica francuskog jezika Veronike Varenine Delije i Marine Štambuk Poparić, a uz suradnju sa ljubiteljima francuskog jezika i kulture te svesrdnu pomoć grada Sinja.

Glazbeno-pjesničko-kulinarska večer pod nazivom „Sinj slavi frankofoniju“ održat će se pod pokroviteljstvom grada Sinja u petak, 22.ožujka 2024. godine, u 19:00 h u Galeriji Sikirica.

Nakon uvodne riječi i zanimljivosti o frankofoniji koje je pripremila prof. Veronika Varenina Delija, slijede Snježanka Jadrijević, Meri Kuštre, Božena Romac, Saša Tadinac, Anđelka Vučković i Veronika Varenina Delija koji će nas kroz recitaciju i interpretaciju francuske poezije uvesti u čarobni svijet francuskog jezika.

Na francuskom će pjevati učenice Gimnazije Dinka Šimunovića pod mentorstvom prof. Veronike Varenine Delije, a to su: Ema Bitunjac, Magdalena Botica, Marija Marasović, Nikolina Tokić, Lana Tomašević, Zrinka Vrgoč.

Nastupit će i Ameli Dinarina Šimić, učenica petog razreda OŠ Ivana Lovrića i polaznica Music Talents Split pod mentorstvom prof. Teane Kovačević.

U glazbenom dijelu, nastupaju učenice Osnovne i Srednje glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju pod mentorstvom prof. Iskre Voltolini: Stella Barhanović, Klara Ivandić, Tina Krstić, Lola Maleš i Andrea Poparić  koje će na violini izvesti djela francuskih skladatelja.

Na gitari nastupa Petra Djaković, učenica petog razreda OŠ Milana Begovića iz Vrlike pod mentorstvom prof. Jakše Bralića.

Iznenađenje večeri je svakako domjenak à la française, a francuske specijalitete će pripremiti i predstaviti prof. Marija Šimunović sa učenicima Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića.

Voditeljica programa je Marina Štambuk Poparić koja je zajedno sa prof. Veronikom Vareninom Delijom osmislila nagradni kviz kao poslasticu za kraj ove večeri.

Organizatori pozivaju sve frankofile da nam se pridruže u obilježavanju ovog značajnog datuma i da postanu dio svjetske frankofonije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button