Vijesti

Gljevstok – 10 godina odanosti glazbi, prirodi i miru 22. lipnja 2019. Gljev, Kravarevac

U godini kada veliki i neponovljeni njujorški „gotovoimenjak“ slavi pedesetu godišnjicu, u malenoj oazi na Gljevu pokraj Sinja neprimjetno se prišuljalo čak prvo desetljeće postojanja našega mini Woodstocka. Možda na Kravarevcu nisu nastupali Joan Baez, Janis Joplin, Carlos Santana, Jimi Hendrix, Joe Cocker i ostali velikani bez kojih je nezamisliva povijest glazbe, no nikad se ne zna koji biseri se kriju u mnoštvu mladih autorskih bendova i umjetnika koji se imaju priliku predstaviti na festivalu. Dođite i podržite ih na putu do publike i slave! (Sigurno ne želite biti „onaj luzer koji je propustio najbolji Gljevstok ikad!“)

Izvrsna glazba, hipnotizirajuća netaknuta priroda i ugodno društvo – Gljevstok je oda bijegu od svakodnevne užurbanosti, povratak korijenima i miru kojega može pružiti samo odmak od gradskoga betona i asfalta, pod zvjezdanim nebom neokrznutim svjetlosnim zagađenjem.

Uz ambijentalno pucketanje logorske vatrice, do kasnih noćnih sati koji su konačno donijeli svježinu i predah od vrućine, dopustite notama i vokalima vještih basista, gitarista, pjevača, bubnjara praćenih samo zrikavcima da vas odvedu u nove dimenzije mira i harmonije.

Ulaz je uvijek slobodan, a kampirati se može besplatno u obližnjoj šumici.

Organizatori su pripremili bogat program za sve posjetitelje, od najmlađih do manje mlađih.

Radionica Mandala ili Božje oko: (prema Božje oko ili Ojo de Dios na planini Quemado, San Luis Potosi, Meksiko) duhovni je i zavjetni objekt izrađen od tkanja pređe na drvenom križu. Često se koristi nekoliko boja. Najčešće se nalaze u meksičkim zajednicama, među starosjedilačkim i katoličkim narodima. Ritualno je oruđe za koje se vjeruje da štiti one koji se mole, čarobni predmet i drevni kulturni simbol.  Ograničen broj prijava (20 osoba), prijave u inbox.

Za djecu od 5 do 14 godina osmišljena je kreativna radionica „Učini me stvarnom“. Najmlađi polaznici moći će naučiti zanimljivosti o pticama Cetinske krajine i koliko su one značajne za prirodu. Udruga BIOM u suradnji s udrugom Gljevstok osigurat će sudionicima sve potrebne materijale za izradu trodimenzionalnog modela neke od vrsta ptica koji možete zadržati, ili pak izraditi model maslačka, koji će biti predivan poklon vašoj mami, baki ili nekom od posjetitelja festivala. Ranije prijave nisu potrebne, a može sudjelovati najviše 15 sudionika. Radionicu će voditi Željko Ćurković.

d.klea bavi se izradom odjeće u hippie, vilinskom, ali i u urbanom stilu. Odjeća se boja batik tehnikom ili apliciranjem. Svaki komad je unikat i ove godine se družimo na 10. Gljevstok festivalu. https://www.facebook.com/handmade.design.hr/

Radionica Performativni identitet kod djece: raznim aktivnostima performativnog izričaja u obliku zabavnih igrica zabavit će se najmlađi uzrast. Pripremljene aktivnosti služe ohrabrivanju djece za slobodnije upoznavanje i ugodniju komunikaciju, u svrhu jačanja socijalne inkluzije. Kroz igru ćemo pokušati približiti važnosti poštivanja individualnog rada i vrednovanje svačijeg mišljenja, što vodi snažnijoj povezanosti i funkcionalnosti u grupnom radu. Nizom kratkih aktivnosti, osim prilagodljivosti, iskušat će se i njihova urođena potreba za istraživanjem i improvizacijom kroz nova, kreativna rješenja. Od sudionika se zahtijeva samo želja za dobrom zabavom i novim prijateljstvima.
Za prilagodbu igrica i ostalih aktivnosti uzrastu i potrebama svih sudionika pobrinut će se Maja Stojić, studentica Umjetničke akademije u Splitu, Odsjek film i video. Prijave na radionicu: 100jic.maja@gmail.com

Pripremite se za festival u subotnje jutro u najboljem ambijentu – prirodi uz ugodno druženje na satu hatha joge s elementima vinyase.

Treba vam samo udobna odjeća i prostirka ili ručnik. Svi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo. Prijave i više informacija možete saznati na mailu: katarinasum@gmail.com.

Gljevstok 2019. Line-up:

Gljevstock Stage:

 

 • Billie Joan
 • Ciotóg
 • Đepeto
 • Čudnoređe
 • The Countess
 • Vukojarac
 • Go Lilly
 • Seviter
 • Nebula Express

Chan Stage:

 • El Commando
 • Kommoda

Povezani članci

3 Komentara

 1. A isati radi li išta ovaj dogradonačelnik Ugrin za grad sinj ko mu plaću daje.

  9
  1
 2. jeli zavrsilo prvenstvo u skokovima da moze ugrin pocet radit svoj posal?

  10
  1
Back to top button