Politika

GO HDZ Sinj – “Bageri stižu u Brnaze!”

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:  

Konačno i u Brnaze kao što je dosad bio slučaj u gradu Sinju, Glavicama te okolnim gradovima i općinama Cetinskog kraja dolaze građevinski strojevi kako bi započeli radove na aglomeraciji – strateškom projektu Vlade RH kojim je izgradnjom kanalizacije najvećem broju kućanstava u Hrvatskoj, kroz europska sredstva, omogućen civilizacijski standard neophodan za normalan život  u 21. stoljeću.

Naime, sutra 07. travnja zakazano je otvaranje ponuda u postupku javne nabave za izgradnju projekta Aglomeracija Sinj, grupa 2 – Brnaze, koji uz vodoopskrbu i odvodnju uključuje i rekonstrukciju državne ceste kroz Brnaze.

Podsjećamo radi se projektu pokrenutom 2012. godine, a  za kojeg je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen 25. travnja 2019. godine.

Zbog kašnjenja u realizaciji te povećanih troškova materijala i energenata projekt gradnje kanalizacije u Brnazama bio je doveden u pitanje. Na taj problem javno je ukazao u Hrvatskom saboru i zastupnik Luka Brčić https://www.ferata.hr/video-brcic-pitao-corica-za-aglomeraciju-kroz-brnaze/ i tako potaknuo reakciju i traženje rješenja.

Projekt je spasila Vlada RH koja je Zaključkom od 17.03.2022.g. osigurala potreban novac, konkretno dodatnih cca. 87 milijuna kuna za kanalizaciju Brnaze. Još jednom na tome zahvaljujemo predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva Davoru Filipoviću koji je potpisao suglasnost o budućem osiguranju sredstava.

Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine, kao investitoru  želimo uspješno otvaranje ponuda i zaključenje ugovora o građenju, a potom ono najvažnije izvođenje i dovršetak radova u zadanim rokovima sa što manje problema u tehničkom i operativnom dijelu, kako se ne bi ponovili problemi u dosadašnjoj izvedbi projekata Aglomeracije u Sinju i Glavicama, čije posljedice svakodnevno trpe građani.

Žao nam je što drskost i galamu koje  svakodnevno pokazuje u Zagrebu i Splitu na temama nacionalne i županijske razine koje nisu vezane uz Sinj,  gradonačelnik Bulj nije iskazao u boljoj koordinaciji s izvođačima radova aglomeracije u Sinju i Glavicama, kako bi zaštitio zdravlje građana ali i pravo na normalan pristup njihovim kućama. I njemu želimo uspješno ,kićenje tuđim perjem’ i naslikavanje uz još jedan kapitalni projekt koji mu u Sinju realizira Vlada RH, uz nadu da će se udostojiti i barem kurtoazno zahvaliti.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

1 Komentar

  1. Sinj nije ostao bez nove kanalizacije jer ga spasio zemljopis – otočka kanalizacija se spaja preko opcine Sinj sa triljskom. Spoj se upravo gradi od kerepa poljem prema brnazama i onda glavna cijev ide prema trilju. Uglavnom, da Sinj nije karika povezivanja otočke sa triljskom kanalizacijom tada Sinj ( glavice, Brnaze…) nebi imao novu kanalizaciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button