Politika

GO HDZ Sinj – BULJ IZGUBIO VEĆINU!

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Upravo smo svjedoci puknuća veze između Gradonačelnika Mira Bulja i MOST-a, te njihovog koalicijskog partnera, predsjednika sinjskog SDP-a Nikole Vučkovića!

Naravno u pozadini je  borba za fotelje i trgovina pozicijama – u kojoj Sinjski HDZ neće sudjelovati, a ovim  su se dodatno podgrijale  kuloarske priče o sukobu i neslaganju koalicijskih partnera MOST – SDP oko „podjele plijena“ na temelju povećanja vrijednosti zemljišta planiranog prenamjenom.

Naime danas na izvanrednoj sjednici se raspravljalo o temi Prostornog plana i GUP-a gdje su nezadovoljstvo predstavili svi vijećnici iz oporbe, uključujući i sinjski SDP.  Posebno su nezadovoljni građani, njih stotine čiji prijedlozi za uvrštenjem u građevinska područja nisu usvojeni, a najveće nezadovoljstvo je s novom dionicom državne ceste koja se uvrštava u planove, a koja bi se spuštala ispod Tommy u Brnazama i cijeli promet kao glavnom državnom cestom (kamioni, autobusi) bi usmjeravala na Dalmatinku, ulicu Domovinskog rata i kružni tok kod Doma mladih.

Suprotno najavama i obećanjima gradonačelnika, uz brisanje Poljakove grede i Koića grebena – što podržavamo cijelo vrijeme, većina eksploatacijskih polja (kava) ostaje i dalje u prostorno planskoj dokumentaciji s tim da se neka i proširuju. Tako se u Glavicama proširuje Stipanovića greben, na granici Sinja i Hrvaca Vukove stine, dok u planovima ostaju kave u Lučanima te eksploatacijska polja Tango i Priorica.

Za sva lažna obećanja,  propuste i moguće nezakonitosti, posebno za dvije izgubljene godine,  ne možemo  i ne želimo preuzeti odgovornost. Neka sravnaju račune i o tome odluče koalicijski partneri SDP i Most koji obnašaju vlast u Sinj zadnje dvije godine  i koji su sve ovo režirali.

Sinjski HDZ traži da pred vijećnike dođe prijedlog izmjena i dopuna prostorno planske dokumentacije koji se tiče isključivo i samo građana i njihovih zahtjeva,  te ćemo takav prijedlog objeručke podržati.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button