Politika

GO HDZ Sinj – „Buljeve banje i kanal“

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Svake godine u Sinju početkom srpnja svečano se otvore Dani Alke i Velike Gospe, a  Sinj dobije jednu drugu dimenziju. Grad se okiti, posadi se novo cvijeće, studenti i gastarbajteri se vrate u grad, obitelji se okupe,  ljudi su srdačni i Sinj živi svoje najbolje dane u godini.

Uz te lijepe stvari, jedina konstanta u sinjskim ljetnim mjesecima je ekološka bomba i nesnosni smrad koji se širi iz  Ćosinog potoka, Gorućice i prvog lateralnog kanala koji prolazi kroz Brnaze i Turjake. Ta otvorena kanalizacija kroz središte Sinja, Brnaza i Turjaka ujedno je izvor zaraze i leglo razne gamadi.

Od gradonačelnika Mira Bulja očekivali smo da će skoro godinu i po dana svog mandata posvetiti žurnom rješavanju tih gorućih problema. Sjetimo se samo performansa gradonačelnika Bulja s preimenovanjem Ćosinog potoka u Ćosine banje iz 2012.g., http://arhiva.ferata.hr/teme/9224-bulj-preimenovao-osin-potok. Sjetimo se svih prigodnih naslikavanja gradonačelnika Bulja (najčešće kad su neki izbori)  pored ove sramote u središtu grada, a koja prolazi uz glavni gradski vrtić na kojem se u dvorištu igraju sinjska djeca. Sjetimo se kritika vladajućima, svih prijenosa i emitiranja uživo i obećavanja rješavanja tog problema.

Nažalost u godinu i po dana vlasti Mira Bulja pokazuje se i dokazuje kako je „nešto trulo u državi Danskoj“ odnosno sinjskoj gradskoj vlasti, pa dok Sinj i Cetinska krajina u sred ljeta ostaju bez vode jer vodovodne cijevi pucaju zbog dotrajalosti i neodržavanja, dok Miro Bulj bulji u požare s autoceste ( https://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-mire-bulja-gleda-pozar-iz-daljine-i-objavljuje-to-na-fejsu/2379968.aspx), a sa saborske govornice drži epohalne govore  o stanju nacije koje sa Sinjem nemaju ama baš nikakve veze, u konačnici bavi se svim i svačim,  najmanje  poslom gradonačelnika –  građani Sinja, Brnaza i Turjaka po ovim nesnosnim vrućinama, danas u 21. stoljeću, ostaju bez vode, a i po danu i po noći prisiljeni su zatvarati prozore u svojim obiteljskim domovima jer im  smrdi, smrdi, užasno smrdi.

Gradonačelniče Bulj, pod hitno u rješavanje ovog problema uključite nadležne vodopravne inspektore, vodne redare i sve druge nadležne institucije. Zatvorite nelegalne kanalizacijske ispuste, a otvorenu kanalizaciju koja teče središtem Sinja, Brnaza i Turjaka barem u ljetnim mjesecima tretirajte odgovarajućim sredstvima. Iznad svega izradite projektnu dokumentaciju i pokrenite procedure za natkrivanje Ćosinog potoka u središtu grada, kao i dovod svježe vode u 1. lateralni kanal. U konačnici to ste  obećali, pa počnite raditi svoj posao.

Na tom tragu citirat ćemo vaše riječi iz gornjeg priopćenja od 2012 godine:  „bilo bi  krajnje vrijeme da svi koje je narod izabrao napokon počnu raditi ono za što i jesu izabrani – rješavati probleme onih koji su ih doveli na izvrsno plaćene funkcije“.  Kako vizionarski, kako proročanski!

Stoga po uzoru na Mira Bulja, ne s namjerom da se izrugujemo i kritiziramo, nego s ciljem da jedinog, glavnog i odgovornog potaknemo na žurno rješavanje ove neodržive situacije,  i mi od danas pa sve do konačnog uklanjanja otvorene kanalizacije i izvora ovog nesnosnog smrada – Ćosin potok i Gorućicu svečano preimenujemo u „Buljeve banje“, a  1. lateralni kanal u „Mirov kanal“.

Poštovani sugrađani, uvaženi gosti i turisti „Buljeve banje i Mirov kanal“ vas čekaju! Na sramotu odgovornih!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button