Politika

GO HDZ Sinj – “I osobe s invaliditetom zaslužuju uskrsnicu!”

Priopćenje Gradske organizacije HDZ Sinj koje potpisuje predsjednik Igor Vidalina s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Uskrsnica je u Sinju prvi put isplaćena 2022. godine, upravo na inicijativu i prijedlog HDZ-a. Stoga nam je posebno drago što je naš prijedlog dopune dnevnog reda posljednje sjednice Gradskog vijeća za isplatu uskrsnice u iznosu od 100 eura, potaknuo gradonačelnika Bulja na ovogodišnju, izdašniju isplatu uskrsnice u odnosu na prethodne dvije godine – sada u iznosima od 130 i 70 eura.

Žao nam je što u raspravi gradonačelnik Bulj i njegov koalicijski partner sinjski SDP nisu prihvatili prijedlog HDZ-a te proširili pravo na uskrsnicu i na umirovljenike s mirovinom do 500 eura, a ne do 350 eura kako su oni sada ograničili taj cenzus.

Posebno nas žalosti, još više konsternira, odbijanje gradonačelnika Mira Bulja i SDP-a da u kategoriju građana koji imaju pravo na isplatu bilo uskrsnice, bilo alkarice ili božićnice uključe i osobe s invaliditetom (korisnike osobne invalidnine na temelju popisa Hrvatskog zavoda za socijalni rad) te korisnike zajamčene minimalne naknade s područja Grada Sinja.

Ovom porukom njima gradska vlast, nažalost, poručuje da su „građani drugog reda“, što nikako ne zaslužuju!

Na ovu temu, također ističemo kako je potrebno učiniti zajednički napor svih dionika u društvu  kako bi Udruga tjelesnih invalida Sinja „UTIS“, koja je cijelo ovo vrijeme podstanar kod privatne pravne osobe, konačno dobila vlastite i adekvatne prostorije za rad i djelovanje, te odgovarajuće vozilo za potrebe svojih članova.

Gradonačelniče Bulj, revidirajte i promijenite svoju odluku te omogućite i osobama s invaliditetom te korisnicima zajamčene minimalne naknade pravo na uskrsnicu, kako bi nadolazeći blagdan Uskrsa dočekali barem malo radosniji i ponosniji.

 Predsjednik, Igor Vidalina

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button