Politika

GO HDZ Sinj – Isparilo 200.000 kn za sinjske studente i umirovljenike

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Prije nekoliko dana istekao je rok za podnošenje prijava na treći natječaj za zakup ugostiteljskog objekta u sklopu gradske sportske dvorane Ivica Glavan – Ićo. Nadamo se da će ovaj put biti zainteresiranih i da će navedena vrijedna gradska imovina biti stavljena u funkciju.

Posebno je intrigantno kako je u tišini i ispod radara skriven puno veći problem o kojemu javnost nije upoznata. Radi se o situaciji u kojoj je prethodni zakupnik izigrao gradonačelnika Bulja i Gradu Sinju ostao dužan preko 200.000,00 kuna neplaćene zakupnine. Nažalost taj iznos zbog neaktivnosti i nepoduzimanja zakonom propisanih obveza gradonačelnika Bulja, koji se više puta sastajao sa zakupnikom, ostao je nenaplativ jer je tvrtka dana 3. listopada 2022. godine otišla u stečaj i brisana iz sudskog registra.

Činjenica je da gradonačelnik Bulj u propisanim rokovima nije poduzeo nijednu ugovorom predviđenu obvezu u svezi raskida Ugovora o zakupu, a posebno u svezi prisilne naplate duga, što nas opravdano dovodi u sumnju u moguće dogovore „ispod žita“ i udruženi poduhvat pri oštećivanju gradskog proračuna za iznos od preko 200.000,00 kn.

Da ne bi ostalo na narodnoj poslovici „pojio vuk magare“,  javno pitamo: „kako i gdje je isparilo 200.000,oo kuna gradskog novca“,  te pozivamo gradonačelnika Bulja da gradu Sinju iz svojih redovnih saborskih primanja podmiri štetu, jer se navedeni iznos za koji je Grad Sinj oštećen trebao utrošiti u projekte i podizanje standarda života naših građana, posebno mladih, studenata i umirovljenika.

Vjerujemo i nadamo se da će nadležna istražna tijela djelovati i provjeriti na koji način je Grad Sinj oštećen u predočenoj sumnjivoj priči u režiji sinjske gradske vlasti.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Back to top button