Politika

GO HDZ Sinj – “Kreće kupanje, ali bez obnove bazena!”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti:

Kreće kupanje, ali bez obnove bazena!

Veseli nas činjenica da ćemo imati priliku i ove sezone omogućiti ljetnu zabavu sugrađanima i turistima, a posebno našim najmlađima, međutim postoji ozbiljni propust gradske vlasti na kojega želimo ukazati.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj u protekom periodu nije prijavio niti jedan projekt na Nacionalni plan popravka i otpornosti (NPOO) kroz mjeru „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“.

Ovakvim radikalnim potezom Grad Sinj je izgubio priliku kandidirati svoje turističke sadržaje na dosad najveći natječaj u turizmu! Naš Bazen, biser Dalmatinske zagore, ostao je bez neophodnog novca za njegovu rekonstrukciju i dogradnju, te stavljanje u funkciju kroz cijelu godinu. U navedenom natječaju ukupno dostupna količina bespovratnih sredstva iznosila je 930 milijuna kn kroz tri grupe u koje spadaju posjetiteljska infrastruktura, infrastruktura aktivnog turizma i infrastruktura u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma.

Kad već nije bio sposoban za kompleksni projekt obnove Gradskog bazena, očekivali smo da se barem prijave postojeći projekti alkarskih štala ili projekt Aerodroma kojim se gradonačelnik u javnom prostoru pohvalio da su spremni. Međutim, još jedno smo dobili od gradonačelnika i njegovih suradnika „U ništa!!!“.

Gradonačelniče molimo Vas da pojasnite javnosti što ćemo s navedenim, ili ćete se i dalje držati nacionalne politike dok Grad Sinj pati!?

Na kraju, kada već nije osigurao milijunska bespovratna sredstava za obnovu bazena, gradonačelnik Bulj jeftinim populizmom pokušava zamaskirati svoj nerad, pa srcedrapajuće dopušta djeci i građanima besplatan ulaz, iako je svih ovih godina otkad je bazen u funkciji prvi dan kupanja uvijek bio slobodan ulaz, samo se od toga nije radio cirkus i samopromocija ( https://www.ferata.hr/pocinje-sezona-kupanja-na-bazenu ).

Gradonačelniče dosta je slikavanja i performansa, počnite konačno raditi svoj posao!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Back to top button