Politika

GO HDZ Sinj – “Miru Bulju kadroviranje važnije od neupisane djece u vrtić !”

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom koju su nam dostavili prenosimo izvorno i u cijelosti:

Gradonačelnik Miro Bulj opet nije uspio okupiti većinu vijećnika za nastavak prekinute 20. sjednice Gradskog vijeća, čime su potvrđene informacije o ozbiljnoj krizi u radu Gradskog vijeća i dosad vladajuće koalicije SDP-a i MOST-a, a u pozadini borbi za fotelje, privilegije i novu trgovinu.

Klub vijećnika HDZ-a iako je cijelo vrijeme u opoziciji, do sada je podržavao sve prijedloge koji su u korist grada Sinja i njegovih građana. Međutim, nikako ne možemo podržati aktualnu klijentelističko-nepotističku politiku u režiji Mira Bulja, utemeljenu na agendi: „red rodbine, red Mostovih aktivista“, a koja je friško potvrđena i zadnjim zapošljavanjima u Gradsku upravu.

Nakon što je zbog notornog nepotizma na ovoj prekinutoj sjednici povukao prijedlog imenovanja ravnateljice galerije Sikirica, povlačenje s dnevnog reda tražimo i za točku imenovanja ravnateljice Gradskog vrtića!

Naime, niti ovaj put poziv nije upućen, a time niti mogućnost predstavljanja na Vijeću nije dana stručnoj i kompetentnoj kandidatkinji, koja uz to što je napisala brojne stručne radove ima i status hrvatske braniteljice. Po njenoj tužbi Upravni sud je poništio prethodno Rješenje Mira Bulja, a imenovana je o tome izvijestila gradske vijećnike. Uostalom vrtić ima v.d. ravnatelja i nije ugroženo njegovo funkcioniranje!

Nadalje, zar nije žalosno da Miro Bulj licemjerno „cmizdri i proziva“ vijećnike zbog nedolaska na sjednicu. Isti onaj Miro Bulj koji je nedavno srušio kvorum u Skupštini SDŽ kada se odlučivalo o nabavi nekoliko CT uređaja za Dom zdravlja. Još žalosnije je da je napustio sjednicu i rušio kvorum kada se odlučivalo o Prostornom planu SDŽ koji je uključivao brzu cestu Kukuzovac – Križice.

U isto vrijeme konstantno sam sebe hvali s „uspjesima“ po pitanju predškolskog odgoja, no  realnost je sasvim drugačija. U njegovom mandatu i isključivo njegovom krivnjom, propuštena je prilika za gradnju vrtića u Glavicama bespovratnim europskim sredstvima gdje je Sinj izgubio 9 milijuna kuna. Za sada je jedino uspješno iznajmljen prostor u crkvi u Brnazama, a rezultat njegova nerada je 285 neupisane djece u vrtiće na području Grada Sinja.

Stoga tražimo povlačenje točke o imenovanju ravnateljice vrtića, kako bi svi zajedno raspravili pitanje zakupa prostora za otvorenje novog vrtića ili žurno sazivanje i održavanje tematske sjednice na ovu temu kojoj ćemo se svakako odazvati.

Na tom tragu, kad je već zaboravio Miro Bulj, u proceduru savjetovanja s javnosti upućujemo prijedlog Odluke o dodjeli pomoći roditeljima djece koja nisu upisana u vrtić u iznosu od 300 eura mjesečno s primjenom od 01.rujna.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Odluka

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button