Politika

GO HDZ Sinj – “(Ne) dosanjana aglomeracija”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Svjedoci smo nedavnog početka radova na projektu „Integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Sinj“, koji će kanalizacijskom i vodovodnom mrežom obuhvatiti dva podsustava – sjeverozapadni koji se odnosi na dio naselja Sinj prema Ćurlinima i Suhaču te istočni koji obuhvaća dio naselja Sinja i dijela Glavica.

Iako su sam projekt na lokalnoj razini obilježili propusti, kašnjenja i nesnalaženje, ipak složit ćemo se – projekt se svakako može nazvati povijesnim i drago nam je da se nakon dugih 10 godina konačno krenulo s radovima i u našem gradu.

Još jednom ćemo podsjetiti kako je projekt pokrenut 2012. godine, a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je 25. travnja 2019. godine. Gradonačelnika Bulja projekt je dočekao u zadnjoj fazi s pripremljenim troškovnicima i dokumentacijom te dovršenim postupcima javne nabave. Bilo bi korektno da je gradonačelnik Bulj barem kurtoazno zahvalio svojim prethodnicima i svima koji su sudjelovali u projektu, a ne da po ustaljenoj praksi sebi pokušava pripisati zasluge za projekt – kojih on nema.

I sad dolazimo do najzanimljivije situacije. Jučer je objavljeno priopćenje Mira Bulja, naslova: „osiguran novac i potpisana suglasnost za izgradnju aglomeracije u Brnazama“. Nijednom riječju Miro Bulj nije spomenuo, tko je osigurao novac i tko je dao suglasnost. Namjerno je prešutio da su Vlada RH i njezin predsjednik Andrej Plenković na svojoj 108. sjednici održanoj 17.03.2022. usvojili Zaključak o prihvaćanju daljnje dodjele dodatnih sredstava preko raspoložive alokacije za projekte vodno komunalnog sektora odobrenih u okviru Operativnog programa – Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., i tako između ostalog za sinjsku aglomeraciju, odnosno Grupu 2, Brnaze – osigurali novac, konkretno dodatnih cca. 87 milijuna kuna. (https://vlada.gov.hr/sjednice/108-sjednica-vlade-republike-hrvatske-35076/35076 , točka 13.)

Zahvaljujemo na tome Vladi RH i predsjedniku Andreju Plenkoviću, kao i saborskom zastupniku Luki Brčiću koji se za ovaj projekt svesrdno zalagao u Saboru i u Vladi. Nažalost, umjesto zahvale Vladi RH i premijeru Plenkoviću za osiguranje sredstava za „aglomeraciju Brnaze“, jučer je gradonačelnik Bulj, vođen jedino i isključivo interesima nacionalne oporbene politike MOST-a, premijera Plenkovića usporedio s Putinom i najprimitivnije izvrijeđao.

Nadalje, suglasnost o budućem osiguranju sredstava potpisao je novi ministar gospodarstva Davor Filipović, isti onaj ministar kojeg je samo 2 dana od imenovanja i nakon 2 dana rada, u namještenom igrokazu o dovozu smeća kamionom iz Vrgorca na Mojanku, odigranom u njegovoj režiji – Miro Bulj optužio da je gori ministar od svog prethodnika.

Krajnje vrijeme da se gradonačelnik Bulj ostavi politikantstva i performansa, ostavi slikavanja i hvaljenja s tuđim projektima. Krajnje je vrijeme da Sinj stavi na prvo mjesto i konačno se probudi iz zimskog sna koji spava već godinu dana te poduzme konkretne aktivnosti za razvoj Grada Sinja, posebno realizaciju II. faze „sinjske aglomeracije“ koja bi trebala omogućiti širenje područja i naselja spojenih na sustav odvodnje otpadnih voda na svih 14 mjesnih odbora na području Grada Sinja, dakle na preostali dio Sinja (Čemer i zapadni dio Sinja), preostali dio Glavica i Brnaza, Turjake, Radošić, Karakašicu, Suhač, Lučane, Čitluk, Jasenko, Bajagić, Obrovac Sinjski, Gljev i Zelovo.

Po tome ćemo cijeniti učinak i doprinos gradonačelnika Mira Bulja konkretnom projektu „Aglomeracije“, jer je pitanje odvodnje otpadnih voda civilizacijski standard neophodan za normalan život u 21. stoljeću, koji zaslužuje svaki stanovnik Grada Sinja. U tome će svakako imati našu punu potporu i podršku, bilo kroz rad u Gradskom vijeću, bilo kroz rad i djelovanje kao političke stranke.

Na kraju, „Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine”, kao investitoru i izvođačima radova želimo uspješno izvođenje i dovršetak radova, nadamo se u zadanim rokovima, sa što manje problema u tehničkom i operativnom dijelu.

GRADSKA ORGANIZACIJA HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button