Politika

GO HDZ Sinj- “Nezakoniti natječaji”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Priopćenje za javnost o započetom procesu uhljeb(u)ljivanja u gradsku upravu i tvrtke razotkrilo je puno ozbiljniju stvar. U tom smislu ukazujemo kako je natječaj za pročelnika Ureda Grada koji je raspisao gradonačelnik Miro Bulj 08. travnja 2022. ( http://www.sinj.hr/javni-natjecaj-za-imenovanje-procelnika-ce-ureda-grada-sinja/ ) – nezakonit i treba ga poništiti. Naime, predmetni natječaj u sebi ne sadrži odredbe kojima se na natječaj pozivaju osobe kojima Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata u čl. 47. i 48. daje prednost pri zapošljavanju. Osim što je zbog tih nezakonitosti potrebno poništiti natječaj i cijelu proceduru, za ovo nepoštivanje zakona zapriječene su kazne od 10 tisuća do 300 tisuća kuna za Grad Sinj, a od 5 tisuća do 50 tisuća kuna za njegovu odgovornu osobu odnosno gradonačelnika.

Gradonačelniče Bulj, znamo da imate puno obveza kao saborski zastupnik i županijski vijećnik MOST-a, pa se zbog nacionalne oporbene politike ne stignete potpuno posvetiti Sinju i dužnosti gradonačelnika, ali opet ostaje pitanje zašto Grad Sinj preko leđa proračunskih obveznika, dakle građana Sinja, kao posljedicu vašeg nerada, nebrige i nesposobnosti mora plaćati ove visoke novčane kazne.

Slična situacija se dogodila i s natječajem za ravnateljicu Gradskog vrtića koju je također protuzakonito imenovao gradonačelnik Bulj dana 18.02.2022., iako to imenovanje spada u isključivu nadležnost Gradskog vijeća, što je potvrdila sudska praksa u nizu slučajeva. Ponovno se zakon kršio isključivo radi političkog kadroviranja i pogodovanja, a posebno kako bi se bez rasprave pred Gradskim vijećem iz procedure prijema isključilo itekako kompetentnu kandidatkinju koja ima status hrvatske braniteljice i koja je u svom području napisala brojne znanstvene, nastavne i stručne radove. Nažalost ova nezakonita Odluka o imenovanju ravnateljice vrtića implicira cijeli niz pravnih problema u radu Gradskog vrtića.

Od gradonačelnika Bulja, koji je temeljem braniteljskog statusa ostvario brojna prava, od HRVI mirovine do dodijeljenog mu stana i niza drugih beneficija, očekivali smo da se s puno više poštovanja i solidarnosti odnosi prema svojim suborcima i civilnim stradalnicima Domovinskog rata, a koji nikako ne zaslužuju da ih se uskraćuje u zakonom zajamčenim pravima.

Gradonačelniče Bulj, ispravite propuste i nezakonitosti te konačno počnite raditi po zakonu. Vjerujte svima, a posebno Vama bit će puno lakše!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button