Vijesti

GO HDZ Sinj – obilježavanje 22 godine od smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana

Objavu Gradskog odbora HDZ-a Sinj, prenosimo izvorno i u cijelosti.

Dana 10. prosinca 2021. godine navršavaju se 22 godine od smrti prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja HDZ-a i počasnog alkarskog vojvode dr. Franje Tuđmana. 

Podsjećamo, Sinjani su prvom hrvatskom predsjedniku odali počast i zahvalu za njegovu povijesnu ulogu u stvaranju suverene i samostalne Hrvatske, dajući po njemu ime gradskom trgu u središtu grada – Trg. dr Franje Tuđmana. Na istom tom trgu, na kojem je 24. ožujka 1990. održan veliki skup na kojem je dr. Franjo Tuđman, pred mnoštvom Sinjana i Cetinjana, održao povijesni govor uoči predstojećih demokratskih izbora u Hrvatskoj, postavljena je i njegova bista. Istoga dana kada je održan skup osnovan je i sinjski ogranak HDZ-a. 

Utemeljitelj moderne hrvatske države  iznimno je poštivao i cijenio Sinj i cetinski kraj, a posebno Sinjsku alku. Kao pokrovitelj ove jedinstvene viteške igre u tri je navrata nazočio alkarskim nadmetanjima – 1990., 1992. i 1997. godine, kada mu je uz vojvodinu odoru dodijeljena povelja počasnog alkarskog vojvode.

 

Povodom obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo GO HDZ-a Sinj predvođeno predsjednikom Igorom Vidalinom, pred bistom dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu, sutra (petak) 10. prosinca s početkom u 17:30 sati, položit će vijenac i zapaliti svijeću.

 

Istoga dana u 18:00 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa zadušnica za dr. Franju Tuđmana. 

 

GO HDZ-a Sinj ovim putem poziva građane Sinja i cetinskog kraja, te predstavnike javnog, društvenog i političkog života da im se pridruže na obilježavanju 22. godišnjice od smrti dr. Franje Tuđmana i tako odaju dužno poštovanje tvorcu samostalne i suverene Hrvatske države.

 

S poštovanjem!

GO HDZ SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button