Politika

GO HDZ Sinj – “slažemo se s Mirom Buljem”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Nakon cijelu godinu mandata gradonačelnika Sinja Mira Bulja, uz kojeg paralelno obnaša i dužnost saborskog zastupnika i županijskog vijećnika, došao je i taj trenutak kad možemo kazati: slažemo se s Mirom Buljem.

Slažemo se sa saborskim zastupnikom Mirom Buljem kad jučer u svom izlaganju u Hrvatskom saboru kaže da kroz zakonsku regulativu, podzakonske propise ili na bilo koji drugi način treba propisati standard kvalitete i maksimalne starosti za autobuse koje prevoze školsku djecu i studente. Povod za to izlaganje u kojima starost autobusa Prometa Sinj uspoređuje sa „biblijom Mate Jujnovića ili Mojsijevom šlapom“ svakako su stari i neispravni autobusi tvrtke Promet Sinj, s kojima se svakodnevno prevoze naša djeca, dakle učenici i studenti, a također i radnici te mnogi drugi putnici. Svi znamo, bilo je tu raznih kvarova, niz zapaljenja autobusa i drugih tragikomičnih situacija, koje zasad i nasreću osim straha i nelagode nisu završile s nekim težim posljedicama.

I tu dolazimo do apsurdne situacije i pojave koju najoštrije osuđujemo!

Što čini gradonačelnik Miro Bulj, u svezi problema o kojem govori saborski zastupnik Miro Bulj?

Nažalost, ne da nije učinio ništa, nego je primijenio model već viđen na primjeru suradnje s tvrtkom Telamach Hrvatska. Podsjećamo dok je donosio Zaključak o uklanjanju bazne stanice s privatne kuće na Radošiću, s tim istim Telemachom u svom uredu direktno i bez propisane javne nabave, dogovarao je i dogovorio suradnju o pružanju usluga gradske mobilne telefonije.

Tako i ovdje, dok opravdano proziva Promet Sinj za nepravilnosti u privatizaciji tvrtke, za neuvjetne, nesigurne i dotrajale autobuse u kojima se svakodnevno prevoze naša djeca, kao gradonačelnik s tim istim Prometom Sinj zaključuje već drugi ili treći ugovor o prijevozu učenika i studenata s područja Grada Sinja, a što Grad Sinj košta blizu 2 milijuna kuna godišnje.

Iako tvrtku Promet Sinj ne treba gledati samo kroz prizmu njezinog osnivača Mate Jujnovića, nego i kroz 50 ili 60 naših sugrađana koji u ovoj tvrtki vrijedno rade i tako prehranjuju svoje obitelji, ovakvo ponašanje Mira Bulja je u najmanju ruku licemjerno i skandalozno.

Gradonačelniče Bulj, rješenje je u vašim rukama. Zaključili ste Ugovor o prijevozu učenika i studenata s tvrtkom Promet Sinj d.o.o., za prošlu i ovu godinu. Kroz odredbe tog ugovora UTVRDITE max. starost autobusa kojim se mogu prevoziti učenici i studenti ili raskinite Ugovor, raspišite javnu nabavu, a u tenderu odredite linije i druge uvjete te posebno maksimalnu starost autobusa. Osim što ćete za Grad Sinj vjerojatno postići povoljniju i jeftiniju cijenu – omogućit ćete veću sigurnost djece i putnika u prometu. To je vaš posao i dužnost gradonačelnika! Za to ste nadležni, ali još mnogo ozbiljnije – na Vama je i odgovornost za nečinjenje!!!

I na kraju od svih vaših mudrih citata i izreka iz plejade performansa kojih smo vidjeli od Vas u Hrvatskom saboru, nekako najviše pamtimo onu (alan fordovsku): „Uzimam naknadu za odvojen život, ali sam protiv nje“.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button