Politika

GO HDZ Sinj – Vrtić nade, čunjić strepnje

Priopćenje sinjskog HDZ-a prenosimo izvorno i u cijelosti:

Prije nepuna 3 dana u kripti novoizgrađene crkve u Brnazama na radost mještana Brnaza i svih građana Sinja, posebice naših najmlađih otvoren je dječji vrtić „Nikolino“, kao područni odjel  Dječjeg vrtića Bili Cvitak. Kao politička stranka i Klub vijećnika svesrdno smo podržali ovaj projekt te ćemo i ubuduće  podržati sve aktivnosti na daljnjem širenju vrtićkih kapaciteta na području Grada Sinja.

Stoga zahvaljujemo Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja – Split i Sinjskim franjevcima koji su bili nositelji cijele investicije, posebno tu  ističući i izdvajajući doprinos dosadašnjeg župnog vikara u Brnazama Fra. Antonija Mravka, koji od početka bio začetnik i pokretač gradnje nove brnaške crkve i ovog vrtića. Zahvaljujemo i svima koji su pridonijeli gradnji ovog vrtića, kao i Gradu Sinju koji je osigurao sredstva za najam prostora i opremanje vrtića.

Nadamo se da će biti i političke volje od  strane gradonačelnika Bulja, pa da se i prihvati naš prijedlog upućen na Gradsko vijeće da se za ova dva mjeseca za koje upisana djeca nisu mogla pohađati vrtić Nikolino u Brnazama, njihovim roditeljima omogući pripadajuća naknada u ukupnom iznosu od 2.000 kn, jednako kao i roditeljima djece koja nisu upisana, budući da su i oni u ova dva mjeseca imali jednake troškove na ime čuvanja svoje djece.

Kad već spominjemo našu djecu i najmlađe, ne možemo ne spomenuti kako tik do ovog novootvorenog vrtića, na najfrekventnijem dijelu Brnaza – raskrižju kod Masle,  kojim svakodnevno prolaze školska i predškolska djeca te brojni Brnažani, već dva mjeseca zjapi rupa u nogostupu i na njoj crveni čunjić kao znak upozorenja, a još više – sramote odgovornih.

Stoga, dok se ne daj Bože ne dogodi kakvo zlo ili nesreća, pozivamo gradsku vlast i gradonačelnika Bulja da bez odgode sanira ovu iznimno opasnu rupu u nogostupu, kao i da sanira i obnovi uništena i nefunkcionalna autobusna stajališta kroz Brnaze i ostala sinjska naselja gdje svakodnevno  prijevoz u školu čekaju naša djeca. Dapače, još smo u veljači ove godine, prije 9 mjeseci tražili obnovu autobusnih stajališta, nadajući se da u ovakvom stanju neće dočekati zimu – što se evo nažalost i dogodilo.

Na kraju, u prigodi nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana  koristimo prigodu i svim našim sugrađanima želimo da se krugu svojih obitelji, u miru i molitvama prisjete svih naših svetaca, kao i svojih pokojnika koji više nisu s nama, a posebno poginulih i preminulih  hrvatskih branitelja koji su za našu slobodu i neovisnost položili svoje živote na Oltar Domovine.

Mir i dobro svima!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Back to top button