Vijesti

Video – požara sjeverne zgrade bivše vojarne ‘Ivaniš Nelipić’

Prije nekoliko dana u ex. Vojarni Bribirski knezovi u Šibeniku je izgorio u cijelosti Hangar kojim se služila šibenska Udruga PARK za  organiziranje partya i koncerata

Hangar je iz stanja devastiranosti dovedena u stanje odličnog mjesta za sve kulturne događaje.

https://www.sibenik.in/crna-kronika/tuga-sok-i-nevjerica-me-u-sibenskim-organizatorima-partya-i-koncerata-naseg-hangara-vise-nema/101897.html

Istu takvu situaciju smo imali i u Sinju kada je u noći 20.1.2018. u cijelosti izgorjela  sjeverna zgrada bivše vojarne ‘Ivaniš Nelipić’ .

Riječ je o prostoru kojeg su godinama koristile sinjske udruge mladih za organizaciju koncerata, projekcije filmova i sličnih događanja.

Skeptični će reći da ovo nisu slučajni događaji već namjerno izazvani požari kako bi se očistio prostor od dosadašnjih korisnika koji nisu stvarni vlasnici prostora, a za nečije druge namjene.

Udruge mladih s područja grada Sinja su požarom ostale bez jedinog prostora koje su koristile za svoje aktivnosti. Dogradonačelnik Sinja Denis Glavan im je javno na više sjednica Gradskog vijeća obećao hitno riješiti ovaj problem, to je do danas ostalo još jedno prazno obećanje.

 

U posjedu smo kratkog video klipa samog prošlogodišnjeg požara kojeg vam dostavljamo u prilogu:

Povezani članci

1 Komentar

  1. Glavane oš ti dat prostore ili nećeš, pa vozaš nas godinu dana a puna su ti usta mladih. Dobro je tebi, ojača si u struku.

    4
    1
Back to top button