Vijesti

Gospi Sinjskoj hodočastile župe sv. Ante Padovanskog – Ugljane, sv. Karla Boromejskog – Okrug, sv. Roka – Jesenice, Male Gospe – Bitelić, sv. Ivana Krstitelja – Zasiok

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska/

Danas, ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. god., u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske hodočastilo je oko 500 hodočasnika iz nekoliko župa Splitsko-makarske nadbiskupije. To su župe: sv. Ante Padovanskog – Ugljane, sv. Karla Boromejskog – Okrug, sv. Roka – Jesenice, Male Gospe – Bitelić, sv. Ivana Krstitelja – Zasiok. Mnogi su se hodočasnici po dolasku u Svetište ispovijedili u samostanskom klaustru, u kojem oci franjevci ispovijedaju već od ranih jutarnjih sati. Hodočasnici su preko razglasa zamoljeni da dođu u samostansko dvorište, kako bi se formirala procesija. Zvuci zvona i orgulja označili su da je procesija sa samostanskog dvorišta krenula prema crkvi.
Euharistijsko slalje započelo je u 9 sati, a predsjedao je fra Domagoj Runje. Koncelebrirali su: fra Nedjeljko Tabak, župnik Ugljana, don Josip Bečić, župnik Bitelića i Zasioka, don Toni Šinković župnik Jesenica.
Na kraju euharistijskog slavlja hodočasnike je pozdravio fra Perica Maslać, župnik. Izrazio je veliku radost što rijeke hodočasnika iz dana u dan pristižu u svetište Čudotvorne Gospe Sinjske. “Posvetnu molitvu” vjernika i župa Čudotvornoj Gospi Sinjskoj predvodio je fra Nedjeljko, a župnik je poslije euharistijskog slavlja blagoslovio donešene nabožne predmete.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button