Vijesti

Grad Sinj dobio „zatvoreni bazen“ u gradskoj sportskoj dvorani “Ivica Glavan – Ićo”

U gradskoj sportskoj dvorani “Ivica Glavan – Ićo” u dijelu ispod tribina, prostor koji je opremljen i u kojem su smještene i famozne „švedske ljestve“, te u kojem djeluju mnogi klubovi je nastao opći potop. Po informacijama koje imamo voda se zadržava već duže vremena i nanesena je poprilična šteta samom objektu, a mnogi klubovi i sama sinjska djeca su uskraćena za treninge koji su sada otkazani.

Ovo je jedan u nizu loših događanja koji prate ovu dvoranu od njene zamisli pa do danas. Dvorana i sve što se oko nje događalo nije dostojna da nosi ime preminulog “Ivice Glavana- Iće”

Čitava je dvorana rađena netransparentno od NL dr. Stipislava Jadrijevića, neadekvatna je i ovako malu i očito loše napravljenu dvoranu je utrošeno preko 20 milijuna kuna od koje je većina iz Gradskog proračuna. Hrvace su svoju napravile s „tuđim“ novcem i još je stavili na trošak i održavanje osnovnoj školi, odnosno Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Cijena sinjske dvorane je rasla s početnih par milijuna kuna na preko 20 milijuna kuna i još se ne zna krajna cijena, jer nisu prezentirani svi troškovi i usput nije gotova s predviđenim okolišem. Sada ova dvorana sinjane košta minimalno 400.000,00 kuna godišnje s tendencijom rasta za osnovne troškove, za zaposlene, grijanje, struja….. Hrvace košta 0,00 kuna godišnje jer je pod Ministarstvom.

U ovoj situaciji se uvidjela sva nepromišljenost NL dr.Jadrijevića koja je “gurala” ovakav projekt male gradske dvorane kao svojevrsni spomenik svima, kako ne treba upravljati s gradskim novcem. Grad Sinj je od 2009.g. od kada je na vlasti dr. Stipislav Jadrijević i njegova lista spao na „niske grane“ i pretekli su ga većina gradova i općina u okružju. Pogledajmo samo kakav status u županiji i državi i izvore financiranja ima Grad Trilj. Teško će ovakav Sinj dobiti adekvatnu sportsku dvoranu u sljedećih 50-tak godina.

Nedavno je i vijećnik Nikola Vučković naveo činjenicu da je u jednom drugom hrvatskom gradu napravljena puno veća dvorana po gabaritima i da ima 1500 mjesta, a koštala je 35 milijuna kuna i većinom se nije radilo o sredstvima iz gradskog proračuna. Tako da je naša mala dvorana napravljena za cca 67 tisuća kuna po sjedećem mjestu dok je spomenuta dvorana u drugom gradu napravljena za cca 23 tisuće kuna po sjedećem mjestu.

Povezani članci

13 Komentara

 1. Pa šta radite od grada bogati, dokle će te još mučit ovaj grad. Jadrijeviću srami se truješ nas u Glavicama sadrom, nogometni klub u Glavicama propada, dvoranu ste u Sinju izneredili da bi neki u zatvor trebali ići. Ajte više ća od moga grada.

  9
  1
 2. 10 cenata vode ima pa tko je odgovoran za ovo sada svi muče i čekaju da se voda povuče a kasnije tumina će ostat. Odvallaživače će tribat misec dana iznamljivat. Eto ti novog troška.

 3. Postoji li odgovornost izvođaća radova do kad on garantira za radove? Ta dvorana je otpočetka nakrivo nasađena reka bi naš svit .

  12
 4. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi Članak 40.b Općinski načelnik, gradonačelnik, odnosno župan i njihov zamjenik koji je izabran zajedno s njima mogu se opozvati putem referenduma. Raspisivanje referenduma za opoziv može predložiti 20% ukupnog broja birača u jedinici u kojoj se traži opoziv općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovog zamjenika koji je izabran zajedno s njima.

  14
 5. Kakva odgovornost izvođača kad in je on dilio pare. Zato i je 20 miljuna kuna. Kristina, Glavan i Zlatko ajmo ko je uze prokažite sada da narod zna.

  10
 6. Prokišnjava krov NK Glavica godinu dana, hebe se grada. Ne brinite se za tu dvoranicu, u noj je sve pozlaćeno gledajući cijenu izgradnje, a zlato ne rđa, voda joj ne može ništa.

 7. A di su kamenolomi, ne natkriveni kamioni koji praše po Glavicama, bez nogostupa i rasvjete od matana do privije… O čemu pričamo ljudi, na cestu svi!!! Rugaju se s nama, ko građanima trećeg reda, opet i opet ću osobno pozvat gđu Križanac, dođite u Glavice Gornje jedan dan umjesto na pijacu. Pa ćete vidit o čemu se radi.
  Lijep pozdrav
  Jakov Jurić Šolto.

  10
 8. A Ugrin i Glavan, i navodni ‘doktor’ haha, doktor… Bolje da se ne pojavljuju nigdi… Ni ispred kuće… Mrš smradovi

  5
  2
 9. Pretvaranjem sportskog aerodroma u putnički, sinj će smrdit po kerozinu, polje i vode će se zagaditi, buka nam neće dati mira. Sad triba djelovati. Učimo ‘na’ kamenolomima i skorašnjim vjetroparkovima, (zamalo) prekasno se bunimo. Dvoranu je trebala graditi županija kao i onu hrvatačku. Za 20 miliona mogle su se tave točno 4 napraviti, dodouše ova je polivalentna, može se i vaterpolo igrati u njoj.

 10. Di mi dica i vaša dica u o š. Ivan Lovrić igraju tjelesni pola godine kad je ružno vrime???? U razredu.. Njih 29??i onda razbijena ruka, glava…. Di je mala dvorana gore na igralištu? 😉GLAVICE =OPĆINA GLAVICE IL NEMAMO NIŠTA KA NI DO SAD. ni Vučkovići ni kurci palci neće ništa napravit ka ni križančeva, dabogda ja bio i krivu.. Zbogom..

  5
  3
 11. Bravo Jakove. Skolsko igraliste u glavicama nema ni koševe, a dica od 4 – 5 godina za ulaz u glavički vrtić moraju preskakat skalin od 60-70 cm. Bitno da se naslo 20 miljona za trošnu dvoranicu na kojoj su se svi namirili. Općina glavice ili nema kraja agoniji.

 12. Može li se išta u ovom gradu napraviti kako treba i da nije bilo IMT -a (ima li mene tute)?!?
  Od bazena, dvorane, jahaće dvorane, junakovog stadiona, nk glavice, rotora, apartmana na aerodromu….
  I onda se pitamo zašto nam mladi odseljavaju?!?
  Dosta im je više mudrijaša, uhljeba i rasprava o ustašama i partizanima!!!

  10
 13. Vidim ovdje komentar o odgovornosti izvođača radova, u pravilu bi najveća odgovornost trebala ići na “nadzor” koji je plaćen da bi kontrolirao kvalitetu radova i koji potpisuje situacije i izvedene radove!
  Ako nadzor potpiše nešto što nije izvedeno ispravno znači da je u “talu” sa izvođačem i projektantom i da je preveslao investitora!!!
  Angažirati USKOK za sve gradske investicije!!!!!!!

Back to top button