Vijesti

Grad Sinj kao jedinstveno mjesto za vjenčanja – „ Izgovorite DA u gradu Sinju!“.

http://hrturizam.hr

Kao jedan od pokrovitelja splitskog sajma vjenčanja „Wedding Day“ ove je godine po prvi put bio Grad Sinj. Time je Sinj pokazao inicijativu za promociju grada kao romantičnog odredišta za vjenčane ceremonije.

Ideja splitskog sajma vjenčanja je razvoj takozvanog „odredišta za vjenčanja“, to jest oblika turizma koji se naglo razvija, a upravo cilj Grada Sinja je nametnuti se kao idealno odredište koje će mladenci odabrati za svoj „veliki dan“.

Također, tim oblikom turizma bi se promovirali i mali obrti i poduzeća kojima je cilj ojačati svoju konkurentnost u odnosu na druge gradove u Dalmaciji te da se Sinj pretvori u elegantno odredište za brojna vjenčanja, objašnjeno je na službenim stranicama Grada, a sve pod sloganom: „Say yes in the city of Sinj!” / “ Izgovorite da u gradu Sinju!“.

Tome u prilog idu i sinjski aduti poput prekrasnog parka i šetališta, prirodne ljepote Cetine, luksuznog hotela, vrhunskih restorana, ulice vjenčanica, mnogobrojnih sala za vjenčanja, kozmetičkih salona, cvjećarnica, zlatarnica i cateringa, ali i prekrasnih i romantičnih vizura grada.

Došli smo na ideju da se napravi projekt kojim bi udružili sve male sinjske obrte i poduzeća koja se bave tematikom vjenčanja i da ih prezentiramo putem online i offline kanala kako bi razvili poduzetništvo u gradu Sinju. Zahvaljujući mnogobrojnom prirodnom, kulturnom, povijesnom i tradicionalnom bogatstvu, cijeli grad ima potencijala postati pozornica za vjenčanja“, izjavila je Marija Knežević Gusić, autorica projekta i vlasnica Angelus komunikacija, agencije za odnose s javnošću i marketing. „Naglasak je na stranim gostima, ali ne smijemo zapostaviti i domaće. Sinj je poseban jer u jednoj ulici postoji pet salona vjenčanica i sala, no to treba dignuti na veći nivo kako bi privukli strane goste.“

Osim tradicionalnih vjenčanja u Crkvi, Sinj nudi i alternativna, avanturistička vjenčanja. „Perućko jezero, rijeka Cetina i okolica grada idealno su mjesta za avanturistička vjenčanja koja uključuju sadržaje poput jahanje i vožnje na quad motociklima (četverokotačima)“, ističe Knežević Gusić. Što se tiče smještajnih kapaciteta, u izgradnji je novi hotel s pet zvjezdica u samom središtu Sinja u sklopu povijesne palače. „U ponudi su i privatne luksuzne vile većih kapaciteta, no i manji obiteljski hoteli. Trenutno nemamo kapaciteta za ogromna vjenčanja, ali zato smo idealni za intimnija vjenčanja od tridesetak uzvanika.“

„Što se tiče daljnje promocije ovog oblika turizma, plan je ući u suradnju s domaćim i stranim agencijama za organizaciju vjenčanja te turističkim agencijama koje dovode goste. Također, planiramo izraditi web stranicu na kojoj ćemo prezentirati cjelokupnu ponudu“, objašnjava Knežević Gusić.

„Mislim da je ovo jedan veliki korak naprijed u razvoju ovog dijela Hrvatske jer smatramo kako imamo potencijal i odličnu ponudu raznih vrsta vjenčanja. A to su prepoznali i Grad Sinj te Turistička zajednica grada Sinja s kojima idemo u projekt.“ zaključuje Gusić.

Vrlo zanimljiva i izuzetna ideja pozicioniranje Sinja kao destinacije za vjenčanja zasigurno će izazvati velik interes mladenaca željnih jedinstvenog vjenčanog iskustva.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button