Politika

Grad Sinj na čelu s NL dr.Stipislav Jadrijević ponovno traži poskupljenje vode za građane Sinja

U kolovozu 2015.g. je ova gradska vlast na čelu s dr.Stipislavom Jadrijevićem uvela novi harač građanima Sinja i to jednu kunu po kubnom metru potrošene vode koja je trebala biti trošena za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Sinja.

Naknada za razvoj je bila predviđena za financiranje / sufinanciranje / otplatu kredita za poslove projektiranja, stručnog nadzora, izgradnje i dovršenja komunalno-vodnih građevina na području Grada Sinja.

Navedena naknada je imala zbog ogromnog pritiska javnosti i HDZ-a predviđeno ograničeno trajanje i to do 31. prosinca ove 2018.g.

Grad Sinj je prije nekoliko dana otvorio savjetovanje s javnošću oko prijedloga Odluke o Izmjeni i dopuni Odluke o naknadi za razvoj na području Grada Sinja.

Javno savjetovanje otvoreno je od 12. studenog 2018. godine do 27. studenog 2018. godine, a zainteresirani mogu svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe poslati putem odgovarajućeg obrasca do navedenog roka na e-mail adresu: info@sinj.hr

Ono što je znakovito da u prijedlogu stoji u članku 1. Da se u: U članku 5. iza riječi Službenom glasniku Grada Sinja i navodnika, zarez, riječi: „a prestaje važiti 31. prosinca 2018. godine“, briše.

Dakle ova naknada bi po ovom Prijedlogu ostala na neodređeno vrijeme.

 

U kolovozu 2015.g. oporbeni vijećnici složili su se u ocjeni kako je riječ o još jednom poskupljenju na račun građana, u situaciji kada se teret krize sve više lomi preko njihovih leđa, te da još nije sazrjelo vrijeme da se naknada uvede.

Vijećnici vladajuće koalicije na čelu sa dr.Stipislavom Jadrijevićem podržali su prijedlog izvršne vlasti o poskupljenju vode za 1 kunu po kubiku potrošene vode.

Prijedlog oporbe je tada bio da sredstva za aglomeraciju izvršna vlast osigura u proračunu Sinja ili da to napravi tvrtka Vodovod Cetinske krajine uštedama i racionalizacijom unutar postojeće cijene za vodu. Na žalost građana Sinja, tadašnja većina u GV to nije podržala.

Kakvo je sadašnje stanje za prolazak ovakvog Prijedloga u Gradskom vijeću kada dr.Stipislav Jadrijević ima četiri vijećnika i „poslušnika“ Žarka Delića od 21 koliko broji Vijeće, morati ćemo pričekati do trenutka kada ova točka bude na jednoj od sljedećih sjednica GV.

Vjerojatno će to biti uskoro, jer rok važenja dosadašnje Odluke o poskupljenju ističe 31.12.2018.g.

 

Povezani članci

3 Komentara

  1. Doće i ovim gulikožama kraj vlasti nije ničije gorila do zore!

  2. MA SRAM VAS BILO VISE DI JE TA NAKNADA UOPCE ISLA JELI ZA ZAPOSLAVANJE PODOBNIH JER VIDIMO IZ PORTALA DA ONI KOJI IMAJU PREDNOST NEMOGU PROC?!

  3. Brige Jadrijevića pošto je nama voda……….
    On ionako živi u Zagrebu a njegovi iz vlasti su se dobro potkožili, pa im nije problem platit……..

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button