Vijesti

Grad Sinj nabavlja obvezne radne bilježnice za školsku godinu 2019./2020.

Grad Sinj financirat će kupovinu obveznih radnih bilježnica za školsku godinu 2019./2020. za sve učenike koji u školskoj godini 2019./2020. pohađaju osnovnu školu od I.–VIII. razreda na području Grada Sinja i imaju s roditeljem/skrbnikom prebivalište na području Grada Sinja. Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom podnose se u sjedištu osnovne škole koju učenik pohađa, počevši od 19. kolovoza 2019. godine, a zahtjevi se mogu podnijeti najkasnije do 6. rujna 2019. godine.

Prilikom podnošenja zahtjeva roditeljima/skrbnicima učenika koji ostvaruju pravo na financiranje dodijelit će se vaučeri u određenoj novčanoj protuvrijednosti posebno za svaki razred osnovne škole, a vaučeri će se moći iskoristiti prilikom kupovnine obveznih radnih bilježnica za školsku godinu 2019./2020. u knjižarama – trgovačkim društvima i obrtima koji se bave prodajom obveznih radnih bilježnica s kojima Grad Sinj zaključi sporazum temeljem Javnog poziva, a koji će biti naznačeni na samom Vaučeru.

Podsjećamo, od ove godine sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju se u državnom proračunu te će učenike sinjskih osnovnih škola obvezni udžbenici čekati na školskim klupama, dok će Grad Sinj putem vaučera financirati nabavu obveznih radnih bilježnica.

Odluka o financiranju

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button