Politika

Grad Sinj napokon odabrao – Inero d.o.o. gradi “jahačku dvoranu”

Gradonačelnica Kristina Križanac je dana 4.2.2019.g. donijela Odluku o odabiru Zajednica ponuditelja Inero d.o.o., GEION Split iz Splita sa ponudom od 21.194.374,76 kuna bez PDV-a, odnosno 26.492.968,46 sa uključenim PDV-om.

Grad Sinj je tražio i dobio produljenje od SAFU agencije do 1. siječnja 2020. godine. Prateći trag dosadašnjeg ponašanja vlasti u gradu Sinju koju vodi NL dr. Jadrijevića, teško je očekivati da će jahačka dvorana biti gotova do tog novoodobrenog datuma. Samo se sjetimo Gradske sportske dvorane, trebalo je da se djelomično završi čak 8 godina.

Samo ćemo napomenuti da je znakovito da 10. prosinca 2018.g. je izvršeno otvaranje ponuda po natječaju za izgradnju IEC-a Sinjska alka s parkiralištem ili kolokvijalno nazvana jahačka dvorana, a da je stručno povjerenstvo u sastavu Denis GlavanStipislav JadrijevićZlatko UgrinSanja Bešlić i Anđelko Šegvić uspjeli tek 31. siječnja 2019.g. pregledati i ocijeniti ponude. Sada postoje dodatni problemi jer se u svemu kasnilo, imamo mogućnost izjave žalbe ostalih ponuditelja, dr. Jadrijević ne dolazi u Grad Sinj i nije bio u zadnje vrijeme na nekoliko sjednica Gradskog vijeća…..

Na stolu stručnog povjerenstva su se našle 4 ponude i to:

 1. M-P-Beton d.o.o iz Solina sa ponudom od 23.448.791,31 kuna bez PDV-a
 2. Zajednica ponuditelja Lavčevića iz Splita sa ponudom od 22.578.853,83 kuna bez PDV-a
 3. Visoko potkrovlje d.o.o. iz Splita sa ponudom od 23.470.805,90 kuna bez PDV-a
 4. Zajednica ponuditelja Inero d.o.o., GEION Split iz Splita sa ponudom od 21.194.374,76 kuna bez PDV-a

Sada je uz sve kriterije i bodove ipak odabrana najjeftinija ponuda i većina vijećnika u Gradskom vijeću Sinja bila je u pravu kada je opetovano inicirala transparentno rješavanje javnog natječaja za jahačku dvoranu. Sada se dobila i izlicitirala puno manja ukupna cijena koštanja projekta nego je to bio slučaj u prvom natječaju. Za projekt “Sinj u sridu” i za Grad Sinj ovo znači uštedu koja se mjeri u milijunima kuna. Sada je samo na vlasti da realizira ovaj projekt kako je i zamišljeno.

U prilogu donosimo Odluku o odabiru i Zapisnik stručnog povjerenstva:

Odluka_o_odabiru_IEC_SINJ

Zapisnik_o_pregledu_i_ocjeni_ponuda_IEC_SINJ

Povezani članci

3 Komentara

 1. Oće li sad itko od naših vrlih vijećnika prigovarat da nije po zakonu (kao šta i nije) ili će sad svi zašutit jer su postigli šta su tili: ogadit povjerenstvo i srušit zakonito provedenu nabavu.
  Bogami kod nas uvik obrnuto. Ajme nama

  20
  3
 2. Jole, “zna” li ti sada “prijatelj” Puče da nije po zakonu, oćeš li mu kazat?

  6
  1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button