Ostalo

Grad Sinj „neprijatelj“ djece u projektu „Gradovi – Prijatelji djece“

Potaknuti viješću da je gradonačelnica Kristina Križanac primila pravobraniteljcu za djecu gdje se između ostalih tema, spominjalo i sigurnost djece na prostorima za igru kao i projekt Grad Sinj prijatelj djece, moramo dati osvrt na spomenute teme.

Prije više od tjedan dana čitatelj Sinjske rere nas je upozorio da se u sinjskom Gradskom parku gdje je davno postavljeno dječije igralište, isto, u takvom stanju da ga hitno treba popraviti ili zatvoriti, jer je opasno za svu našu djecu koju dovodimo na igru i druženje. Poslao nam je i fotografije koje su nastale za vrijeme nedavnih kiša, kada još igralište nije bilo u upotrebi. Čitatelj objašnjava da je osobno upozoravao dogradonačelnika Zlatka Ugrina o stanju ovog igrališta i da se hitno treba reagirati, na što mu je dogradonačelnik „odmahnuo rukom“ i da će biti rješeno.

Danas smo otišli na navedeno igralište i stanje je nepromjenjeno – loše, kako je i bilo opisano od strane našeg čitatelja. Možda je Gradonačelnica trebala pravobraniteljicu za djecu odvesti na ovo igralište da se uvjere na licu mjesta i rasprave temu o sigurnosti djece na prostorima za igru. Ili bolje da su ostali u uredu Gradonačelnice.

Malo će se od naših građana, posebno sada mladih roditelja, sjetiti obećanja koje je dala NL dr. Jadrijevića koja vodi ovaj grad već 10 godina, da će utjecajni dr. Jadrijević od „Konzuma“ dobiti dotaciju u vidu dječijeg igrališta, zbog prodajnog centra kojeg u Sinju ima ta trgovačka kuća. Dosad je Konzum dodijelio preko 30 igrališta gradovima i općinama diljem Hrvatske, Sinja naravno nema na tom spisku u obliku igrališta kakav je prezentiran tada javnosti.

Što se tiče projekta „Gradovi – prijatelji djece“ vijećnik HDZ-a Marko Križanac je već dva puta u ove dvije godine dosadašnjeg sastava gradskog Vijeća Sinja, postavio pitanje dogradonačelniku Zlatku Ugrinu, što se napravilo po ovom pitanju i zašto ostali gradovi postaju „Gradovi – prijatelji djece“, a kasnije su pokrenuli ovaj projekt od Sinja. Odgovor možemo sumirati „ništa“ se nije napravilo samo se „sastančilo“ i popunjalo obrasce, da je i Udruga koja vodi ovaj projekt zamolila dogradonačelnika Ugrina da joj pošalje primjerak obrasca, koliko je dobar. Bojim se kad jednog dana dobijemo metalnu tablu „Grad Sinj – prijatelj djece“, da djeca neće nažalost ni osjetiti da smo im postali „prijatelji“.

NL dr. Jadrijevića – riješite igralište u Gradskom parku radi naše djece, jer tko će odgovarati ako se dogodi „zlo“. Gradonačelnica Kristina Križanac, direktor Kamička d.o.o. Petar Govorušić ili netko treći, to je manje važno, tada će biti kasno.

Dogradonačelnik Ugrin u “zraku”

Za kraj, što se tiče dogradonačelnika Zlatka Ugrina vidimo da je kao dogradonačelnik u medijima unatrag dosta vremena u padobranskim skokovima. Međutim, stvara se dojam kod građana da je dogradonačelnik Zlatko Ugrin više u „zraku“ nego na zemlji, a mi ga sinjani plaćamo oko 20.000,00 kuna mjesečno da je na zemlji.

Tagovi

Povezani članci

Komentara

  1. ma koja dica?!?
    Ugrin troši naše novce na sebe i svoje pajdaše!!!
    Koliko je novaca samo oprao preko aerodroma…..

    14
  2. Ako zaživi aerodrom (putnički avioni srednje veličine), pola Sinja će se morati iseliti zbog buke i onečinja jer je pista u pravcu grada a i uz kuće u glavicama…. ali gura se to kao nešto dobro za Sinj, u biti je to projekt za spominjanog gospodina, budućeg direktora zračne luke

    12

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close