TemeVijesti

Grad Sinj odredio novčanu visinu vaučera od 1. do 8. razreda u osnovnim školama

Odlukom gradonačelnika  Grada Sinja Mira Bulja svi osnovnoškolci imat će besplatne radne bilježnice.

Grad Sinj financirat će nabavu obveznih radnih bilježnica za 2022./2023. školsku godinu svim učenicima/učenicama osnovnih škola od I.–VIII. razreda, koji zajedno s roditeljem/skrbnikom, imaju prebivalište na području Grada Sinja. Gradonačelnik je predvio izdvajanje sredstava:

–             za prvi razred osnovne škole 300,oo kuna,

–             za drugi razred osnovne škole 300,oo kuna,

–             za treći razred osnovne škole 300,oo kuna,

–             za četvrti razred osnovne škole 350,oo kuna,

–             za peti razred osnovne škole 650,oo kuna,

–             za šesti razred osnovne škole 550,oo kuna,

–             za sedmi razred osnovne škole 720,oo kuna,

–             za osmi razred osnovne škole 710,oo kuna,

Roditeljima/skrbnicima učenika koji ostvaruju pravo na financiranje, prilikom podnošenja zahtjeva u osnovnim školama dodijelit će se vaučeri u toj protuvrijednosti.

Zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom podnose se u sjedištu osnovne škole koju učenik pohađa od 16. kolovoza 2022. godine, do zaključno 02. rujna 2022. godine.

Prilikom podnošenja zahtjeva, roditeljima/skrbnicima učenika koji ostvaruju pravo na financiranje kupovine obveznih radnih bilježnica dodijelit će se vaučeri u određenoj novčanoj protuvrijednosti posebno za svaki razred osnovne škole, a vaučeri će se moći iskoristiti prilikom kupovine obveznih radnih bilježnica za 2022./2023. školsku godinu u knjižarama – trgovačkim društvima i obrtima koji se bave prodajom obveznih radnih bilježnica s kojima Grad Sinj zaključi sporazum temeljem Javnog poziva, a koji će biti naznačeni na samom Vaučeru.

Gradonačelnik je ovo godine za radne bilježnice predvidio 951,200,00 kn za ovu namjenu što je više od 150.000,00 kn u odnosu na prethodnu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button