Vijesti

Grad Sinj pokrenuo program građanske kontrole troškova iz Proračuna – ručkova, kava i putovanja…

http://www.sinj.hr/

Pokrenuta aplikacija TRANSPARENTAN SINJ. Kako je gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj najavio potpunu transparentnost rada gradske uprave to je i učinio.

Putem besplatne aplikacije svi građani imaju transparentan uvid u isplate iz Proračuna Grada Sinja. Cilj aplikacije je otvoreno predočiti građanima svaku kunu koja je isplaćena iz gradskog proračuna, bez skrivanja, te tako postići najvišu moguću razinu transparentnosti. Projektom se ujedno želi spriječiti dodjeljivanje poslova, donacija i drugih vrsta isplata prema kriterijima političke ili neke druge povezanosti, kao i neprimjereno trošenje proračunskih sredstava.

Aplikacija  TRANSPARENTNTAN-SINJ je elektronički ažurirani registar dokumenata (ugovora, narudžbenica i računa) grada Sinja koja olakšava pristup dokumentima. Osmišljena je kao pomoć u pretraživanju dokumenta koji se objavljuju, kao što su ugovori i računi, bez obzira na na njihovu vrijednost.

Aplikacija ima pretraživač radi lakšeg pronalaska traženog dokumenta, a iz programa se mogu vidjeti dokumenti u PDF formatu. Svi zainteresirani imaju mogućnost pretraživanja svih  ugovora, narudžbenica i računa i  tako pronaći sve informacije koje ih zanimaju.

Aplikaciju je izradila tvrtka Centar kvalitete d.o.o  koja je bila najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne jednostavne nabave.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj istaknuo je kako je  zadovoljan uvođenjem sustava transparentnosti  gradskog Proračuna jer će svi zainteresirani moći vidjeti na što se troši novac iz Proračuna, uključujući najmanje sitnice poput ručkova, kava i putovanja pa sve do postupaka javne nabave.

Svi zainteresirani aplikaciju mogu pogledati na:

http://transparentan-sinj.xyz/

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. A kod će aplikacija koja bilježi hodogram zaposlenika gradske uprave, doci na posa u 9, od 10:30 do 12:00 pijaca, povratak u općinu, 13:00 put kući. Sve to za 10 000 kn.

Back to top button