Vijesti

Grad Sinj: Potpisan kupoprodajni ugovor s Violetom d.o.o na Kukuzovcu

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i punomoćnik člana uprave VIOLETA d.o.o. iz Sv. Ivana Zelina Šimun Zelić zaključili su danas ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, označenoga kao čest.zem. 177/203 K.O. Turjaci, površine 16.032 m2. koje se prema grafičkom prikazu UPU-a GZK nalazi u prostornoj cjelini u prostornoj cjelini broj 3.

Društvo je osnovano 2005. godine kao dio grupacije VIOLETA iz Gruda, BIH, osnovane 2001. godine.

Društvo je s ograničenom odgovornošću i temeljnim kapitalom od 14.514.840,00 eura, a uz osnovnu djelatnost proizvodnje higijenskih proizvoda obavlja i ostale djelatnosti između ostalog izvoz/uvoz, distribuciju partnerskih brendova, transport i ugostiteljstvo, a od 2022. godine ušli su i u segment proizvodnje u konditorskoj industriji, kupovinom brenda „Lasta“ Čapljina i započeli s radom u novom pogonu – Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina.

Grupacija Violeta danas u Hrvatskoj, BIH i Sloveniji zapošljava 1.125 radnika od čega u Hrvatskoj 264, a u distributivnom centru u Gospodarskoj zoni Kukuzovac 16 radnika, te još 18 u poslovnici Split.

Naime, Violeta d.o.o. od 2013. godine posluje u poslovnici u Sinju u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, na parceli površine 6.100 m2, u objektu površine cca 1.500 m2.

Zadovoljni općenitim poslovnim ambijentom u poslovnoj zoni Kukuzovac i zbog stalnog povećanja asortimana i potrebe za povećanjem skladišnih prostora, uprava društva donijela je poslovnu odluku o gradnji novog suvremenog poslovnog centra za regiju Dalmacije upravo na području Grada Sinja, te ostaju otvoreni za svaki mogući razvoj dugoročno na području Gospodarske zone Kukuzovac.

U prostornoj cjelini 3, broj parcela 11 i 12, ukupne površine 16.032 m2, društvo Violeta d.o.o. planira izgradnju poslovno skladišnog objekta – distributivni centar za Dalmaciju, prema inicijalnom idejnom rješenju ukupne površine od cca 3.000 m2, a vrijednost planirane investicije prema preliminarnim izračunima iznosi oko 1.500.000,00 eura.

Novčana sredstva za izgradnju poslovnog objekta već su osigurana i iz vlastitih su sredstava i u novoizgrađenom objektu planiraju zaposliti 17 radnika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button