Vijesti

Grad Sinj prijavio projekt Gradske galerije Sikirica na Europski fond za regionalni razvoj

Grad Sinj prijavio je projekt Gradska galerija Sikirica: inovacija i integracija kroz umjetnost na Europski fond za regionalni razvoj čijim bi se sredstvima obnovila i opremila Građanska kuća (kuća Šuić), a time bi se stvorili tehnički i prostorni uvjeti za smještaj Gradske galerije Sikirica.

Grad Sinj ovim Projektom želi omogućiti revitalizaciju sinjske kulturne baštine, povećati sudjelovanje stanovnika i posjetitelja Sinja u kulturnim aktivnostima te razviti inovativne i inkluzivne usluge u kulturi temeljene na tehnologiji kojima će se povećati sudjelovanje ranjivih skupina u kulturnim aktivnostima.

Podsjetimo, temelj djelovanja  Galerije čine radovi kipara Stipe Sikirice, koji je svoje cjelokupno stvaralaštvo od preko 500 radova donirao Gradu Sinju. Stoga je Galerija Sikirica u svojem djelovanju primarno usmjerena na valorizaciju i prezentiranje umjetnikovih radova, ali također organizira i niz kulturno-umjetničkih događanja (koncerti, edukativna predavanja i radionice, promocije).

Obnovom i opremanjem Građanske kuće izvodit će se radovi obnove te će se nabaviti oprema za potrebe galerijskog prostora. Provedbom radova omogućit će se prenamjena prostora za potrebe smještaja Galerije Sikirica (uključujući prostor za stalni postav, suvenirnicu, čuvaonice, tehničku sobu i prostor za prijem građe, prostor za povremeni postav, uredske prostore, muzejski caffe).

Također, skulpture i umjetničke instalacije postavljat će se na terasi i na vanjskim površinama u kojima će biti integrirani elementi zelene infrastrukture (predvrt, preobrazba postojećih zaraslih površina). Osim što će se kroz radove osigurati infrastrukturna pristupačnost ranjivim skupinama, u sklopu aktivnosti Galerija Sikirica će, u suradnji s lokalnim i regionalnim ustanovama i udrugama koje su usmjerene na unaprjeđenje kvalitete života ranjivih skupina, razviti programe prilagođene potrebama ranjivih skupina.

 Vrijednost projekta ukupno iznosi 4.492.844,35 eura.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button